skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

U19 lekte Kalmar

MFF körde ett annorlunda grepp på dagens träning.

Tränartrojkan med Allan Kuhn, Olof Persson och Jens Fjellström hade kallat in stora delar av U19-truppen och sedan avslutade man passet med en internmatch. U19-elvans uppgift var att försöka spela så likt Kalmar FF som möjligt.

En intressant och annorlunda förberedelse inför söndagens bortamatch i Allsvenskan i Kalmar. En slags sparring för att tala boxarspråk.

MFF A körde med 2,5 ändringar från elvan mot AIK.

1.) Franz Brorsson ersatte som väntat Kari Arnason i backlinjen. Arnason är ju avstängd på söndag. Han har dessutom lätt känning i ett knä och vilar från träningen ute på fältet.

2.) Erdal Rakip spelade bredvid Anders Christiansen på mitten. Men av det går det inte att dra några slutsatser. Varken Oscar Lewicki eller Enock Kofi Adu var nämligen med på träningen. Adu klev ju av efter den första halvleken mot IFK Göteborg i U21-matchen efter att ha fått ont i höftböjaren och Lewicki hade en lättare känning och vilades. Det återstår dock två träningar innan Kalmar FF-matchen och där är det meningen att de ska vara med.

2,5.) Behrang Safari startade i A och Yoshimar Yotún i U19. Men efter ett tag klev Safari av och då tog Yotún hans plats.

Prognos just nu?

Brorsson, Lewicki och Safari.

U19 gjorde en helt okej insats och stod upp bra, inte minst min nya favorit Adrian Edqvist, men släppte in två Markus Rosenberg-mål.

Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Skånesports MFF-expert Ole Törner.

 

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close