Nyheter

Brorsson behöver inte mörka

Kari Arnason är avstängd. Skånesport tog därför ett kort snack med hans ersättare Franz Brorsson.

Idag är det väl inte lönt att du ens försöker mörka att det blir du och Rasmus Bengtsson i backlinjen?

_ Nej, det känns rätt skönt.

Är det en fördel att du hela veckan kunnat förbereda dig på spel?

_ Kan vara. Men jag försöker alltid förbereda mig som om det skulle bli aktuellt. Den här gången har jag ju räknat med det ända sedan Kari blev varnad mot AIK och sedan har jag förberett mig på det.

_ Jag såg faktiskt inte när Kari fick det gula kortet och visste heller inte direkt till 100 procent om det var hans femte eller sjätte. Vi pratade om det lite efter matchen och när jag visste att det var det sjätte tänkte jag omedelbart på Kalmar FF. Nu ska det bli väldigt kul att spela.

[ad_dropper zone_id=”1234″]

Hur många varningar har du själv?

_ En, så jag kan ta en till i Kalmar.

Vad ska man tänka på mot Kalmar FF?

_ Det är ett bra lag och en svår motståndare. När vi vann däruppe i cupen i våras pressade vi dem väldigt hårt i den andra halvleken och fick bra utdelning på det. Förhoppningsvis kan vi göra likadant nu.

Det ser ut som om Rasmus Elm inte är med. Hur påverkar det?

_ Han styr mycket och det är klart att han är viktig. Men de spelar väl ungefär likadant utan honom och är bra ändå. Han var ju med mot oss hemma i Allsvenskan och jag har för mig att han spelade i cupen också så det blir första matchen i år vi inte möter honom.

Rasmus Elm spelade 90 minuter både i MFF:s 3-2-seger i cupen den 19 mars och i 1-1-matchen på Swedbank stadion den 23 juli.

Ole Törner

Franz Brorsson vann sina dueller mot IFK Norrköpings Emir Kujovic i söndags.                        Foto: Bildbyrån
Franz Brorsson spelar från start i Kalmar. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close