skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

HUR MFF spelar är viktigast

Den här gången går det att spekulera rätt mycket om startelvan.

En sak är i alla fall säker. Det blir Franz Brorsson som ersätter avstängde Kari Arnason i backlinjen. Efter utlåningen av Felipe Carvalho till Falkenbergs FF är Brorsson solklar trea i rankingen.

Egentligen kan man hävda att han var det redan innan. Det var ju därför Carvalho blev utlånad!

Ett nytt svar fick vi i alla fall.

För ett tag sedan frågade jag Allan Kuhn hur man löser frågan med mittbacks-backup när en av de tre (Kari Arnason, Rasmus Bengtsson och Franz Brorsson) saknas. Upp med någon av U19-spelarna Mattias Andersson, Hugo Andersson eller Dennis Hadzikadunic eller ”säkring” inom truppen i och med att Oscar Lewicki eller Behrang Safari kan ta rollen?

_ Det avgörs från match till match beroende bland annat på motståndet, svarade han.

Nu vet vi svaret mot Kalmar FF borta i Allsvenskan. I alla fall där går rutin inom truppen före talang från U19.

[ad_dropper zone_id=”1234″]

De andra frågetecknen i laguppställningen är betydligt svårare att räta ut.

Behrang Safari eller Yoshimar Yotún på vänsterbacken?

Oscar Lewicki eller Enock Kofi Adu på mitten?

Mitt tips?

Safari och Lewicki.

Behrang Safari gjorde 61 minuter U21-matchen mot IFK Göteborg i tisdags och kördes in där mesta tiden när U19-laget sparrade och lekte Kalmar FF på torsdagsträningen. Han känns redo och i alla fall nästan uppe på den nivån där han blir det givna valet.

Oscar Lewicki gjorde bästa mittfältsinsatsen på länge i 2-0-segern mot AIK. Jag tror att han får fortsätta.

Men det viktigaste är att inget av valen egentligen är avgörande!

Hur MFF spelar är betydligt mer väsentligt än om det blir Lewicki eller Adu eller Safari eller Yotún.

Att Rasmus Elm saknas i Kalmar FF är till exempel i alla fall nu på förhand viktigare än vem MFF väljer i ett urval av flera duktiga spelare.

Ett rätt roligt och intressant sätt att visa det hade faktiskt varit om MFF ställde över både Oscar Lewicki och Enock Kofi Adu och körde med Erdal Rakip från start! Rakip var bäst i U21-matchen.

………………………………………………………………..

En gammal MFF-tränare är död.

Keith Blunt förlorade igår kampen mot cancern.

Blunt kom till MFF 1980 och jobbade i början som assistent till Bob Houghton. När Houghton efter Europacupfinalen 1979 mot Nottingham Forest blev så uppmärksammad att MFF året efter inte klarade att behålla honom tog Keith Blunt steget upp till att bli huvudtränare och var det i 2,5 säsonger.

MFF:s placeringar i Allsvenskan de tre åren blev 2, 4 och 5.

I England var hans lag Sutton United och det var där MFF hämtade honom. På Sutton Uniteds hemsida finns en kort dödsruna där man bland annat berättar att när han gjorde sitt första mål för klubben mot Arsenal 1963 var det också det första målet i det nya elljuset på hemmaarenan.

Älskar sådana detaljer.

1980-82 följde jag fortfarande MFF som vanlig åskådare. Har därför inga personliga erfarenheter av Keith Blunt. Men jag uppfattade alltid honom som en riktig engelsk gentleman och även om han var handplockad av Bob Houghton körde han inte copy paste på Bobs taktik. Han ville spela mycket mer genom mittfältet än Bob.

I ett historiskt perspektiv blir dock Keith Blunt obevekligt tillsammans med Tord Grip, som ersatte honom 1983 och stannade ytterligare ett år, en parentes mellan de två stora epokerna Bob Houghton och Roy Hodgson, som kom till MFF 1985. Blunt vann ingen titel och Grip vann Svenska cupen en gång. Bob och Roy radade upp titlarna.

Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close