skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Oscar Lewicki redo för spel

Kari Arnason är avstängd och saknas i MFF-truppen som nästan direkt efter lördagens träning satte sig på bussen till Kalmar. In i truppen går Mattias Svanberg.

Oscar Lewicki, som tidigare i veckan vilade på grund av besvär i ljumskarna, var med på den matchförberedande träningen.

_ Rehabträningen och tabletterna jag tagit under veckan har hjälpt, men jag har varit spänd i ljumsken, Nu är jag klar för spel, konstaterade han.

Det är Enock Kofi Adu också. Efter att ha fått ont i höftböjaren i U21-matchen mot IFK Göteborg i tisdags var han tillbaka i full utsträckning redan på fredagsträningen.

[ad_dropper zone_id=”1234″]

_ Vi har väldigt många duktiga centrala mittfältare och det vet naturligtvis alla som är aktuella om. Sedan är det min uppgift att se till att alla känner att de är med i konkurrensen och på lång sikt se till att alla får speltid i förhållande till hur de presterar. Till varje enskild match är det dock min huvuduppgift att ta ut laget så att vi har bästa möjliga spelare med tanke på motståndet och vårt spel samt avgöra vilka som är i bäst form så att vi vinner, säger MFF-tränaren Allan Kuhn.

Fick du några besked i U21-matchen som påverkar uttagningen till Kalmar?

_ Inte direkt, mer än att vi gjorde en bra match och nu har 10-0 mot IFK Göteborg på två U21-matcher. Och att vi är klara för A-slutspelet.

Några lärdomar från 1-1-matchen mot Kalmar FF hemma på Swedbank stadion?

_ Vi hade periodvis svårt mot Kalmar FF:s tre centrala mittfältare. Om man ska kalla det så, det blir i alla fall effekten när Romario droppar ner. Det var stor skillnad på hur vi löste det i första och andra halvleken och deras mål kom ju på hörna.

_ När vi mötte Kalmar FF i cupen däruppe var det vår höga press som flera gånger tvingade dem till misstag så att vi kunde återerövra bollen, göra mål och avgöra. Det hoppas vi kunna göra igen, säger Allan Kuhn.

Det mesta talar för att Rasmus Elm saknas i Kalmar FF. Tidigare har Tobias Eriksson, Papa Diouf och Viktor Agardius fått lämna återbud. Efter att en tid ha haft problem med knäet lutar det åt att Smålandslagets stora stjärna tvingas göra det också.

_ Jag har inte tränat riktigt på två och en halv vecka. Man måste vara realist också, säger Rasmus Elm till 24kalmar.se.

Ole Törner

Allan Kuhn har många att välja mellan på mitten. Foto: Bildbyrån
Allan Kuhn har många att välja mellan på mitten. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close