skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

En usel poängutdelning

Ett resultat säger så mycket.

Eller två.

Att Malmö FF två gånger inom loppet av ett par veckor tack vare en sen kvittering räddat poäng mot Kalmar FF är en sak.

Det kunde varit värre-biten.

Men framförallt är det inte godkänt att ha spelat färdigt mot Kalmar FF och bara ha två poäng.

I Malmö var det inte bra.

I Kalmar var det bra i början, i korta perioder och framförallt mot slutet sedan Kalmar FF gjort 1-0. Men sammantaget var det trots Anders Christiansens suveränt vackra kvitteringsskott underkänt.

MFF hade chansen att förbättra läget i toppstriden efter Gefles poängkap från IFK Norrköping och tog den inte.

Siffror säger också mycket, åtminstone ibland.

Kalmar FF hade sju avslut. Fyra prickade mål. Ett gick in.

Motsvarande facit för MFF blev 14, fyra och ett.

Att sätta tio av 14 avslut utanför eller högt över vinner man inga matcher på. Vidar Örn Kjartansson toppar skytteligan och har i många matcher varit hur vass som helst. På söndagen var han trubbig som en avbruten blyertspenna.

Elva av de 14 avsluten lossades innanför straffområdet. Fem av dem hade Kjartansson. Så det var inget fel på lägena.

Länge saknade Malmö FF tyvärr dessutom tempo och fart. Det blev betydligt bättre när Enock Kofi Adu kom in. Mot Jönköpings Södra på måndag behöver Allan Kuhn inte ens fundera över om han ska välja Lewicki eller Adu. Då är Oscar Lewicki avstängd eftersom varningen han drog på sig i den första halvleken var hans tredje. Mot J Södra tror jag att det gynnar MFF.

Behrang Safaris debut var mellanmjölk. Han kan bättre och kommer att bli bättre. Inte minst för att han fick de här 75 minuterna. Trögt matchtempo efter skadeuppehåll botas bäst med matcher.

Bäst i MFF? Rasmus Bengtsson-

Bästa prestationen? Bengtssons brytning när Måns Söderqvist kom fri delat med Anders Christiansens 1-1-avslut.

Gladaste Malmöbon? Lucas Hägg-Johansson, Kalmar FF-målvakten som efter ett sent återbud fick göra allsvensk debut. Han är fostrad i Husie IF, har stått i MFF-klacken och har till och med varit med och målat tifon.

Nu fick han chansen att spela framför samma klack där han fortfarande känner många. Och gjorde det bra trots att han var rejält nervös i den första halvleken. Då hade han dock inte de över 1000 MFF-supportrarna närmast sig. Efter pausvilan var han inne i spelet och lugn och stabil.

_ Jag hörde en del från folk jag känner. Ska ta ett snack med dem sen, sa han efter matchen och log.

Roligast? Att Kalmartränaren Peter Swärdh på presskonferensen var helt oförstående när han fick frågan hur han ställde sig till det underkända målet. Vilket mål sa han och inte ens när folk – bland andra Allan Kuhn – förklarade för honom att bollen faktiskt gick i mål kom han ihåg det. Han var fullt upptagen med att vilja ha straff i situationen.

Var det frispark? Troligen inte. Men hade David Elm inte precis innan gjort två fula attacker på Anton Tinnerholm hade han förmodligen haft lättare att få med sig domaren i den situationen.

Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Skånesports MFF-expert Ole Törner.

 

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close