Nyheter

Gammal MFF-supporter stoppade MFF

För Kalmar FF-målvakten Lucas Hägg-Johansson var det allsvensk debut när hans lag mötte Malmö FF. Och inte vilken debut som helst.

Han är fostrad i Husie IF, har stått i klacken på MFF-matcherna och länge drömt om att få spela i Allsvenskan. Gärna mot MFF.

_ Den här matchen hade jag spelat många gånger redan i tankarna, sa han med ett stort leende efter 1-1 och en poäng.

[ad_dropper zone_id=”1234″]

När fick du reda på att du skulle stå?

_ Peter Swärdh ringde mig i förmiddags och sa att Ole Söderberg var skadad och att jag skulle göra mig beredd. Jag blev överlycklig.

Sätt betyg på din insats.

_ I början var jag riktigt nervös och fick bollen på fötterna ett par gånger i lägen jag absolut inte ville ha den så. Men efter ett tag växte jag in i det och det gick helt okej.

I den andra halvleken fick han spela framför MFF-supportrarna och höra en del gliringar.

_ Jag hörde kommentarer från folk jag känner. Ska ta det med dem sedan, sa han och skrattade.

_ Jag kunde i alla fall vara med och ta en poäng och egentligen kan vi ju inte vara helt nöjda eftersom deras kvittering kom så sent. Det kunde gått ännu bättre. Men visst var det härligt att få göra allsvensk debut och göra den mot Malmö FF. Jag har växt upp med att många i min familj följt MFF och jag vet ju hur stor fotbollen är därnere.

Det ryktas om att du inte bara stod i klacken utan var med och gjorde en del tifon också?

_ Jag gjorde nog några drag med penseln ja.

_ Men nu spelar jag för Kalmar FF.

Förutom i Husie IF har Lucas Hägg-Johansson spelat i FC Rosengård. I Kalmar FF har han gjort ett halvdussin A-lagsmatcher i träningsmatcher och cupen. Men det här var alltså den första i Allsvenskan.

Ole Törner

160814 Kalmars mŒlvakt Lucas HŠgg-Johansson   under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Kalmar och Malmš den 14 augusti 2016 i Kalmar. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRN / COP 170
Lucas Hägg-Johansson gjorde allsvensk debut mot sitt gamla favoritlag Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close