Malmö FF

Matchrapport: Domarkackel på pippiarena

Trots många skador och avsaknad av nyckelspelare lyckades Kalmar FF gör en av sina bästa matcher under hela året och knep återigen en poäng mot Malmö FF.

Och återigen var det MFF som kvitterade i slutminuterna.

Kalmar FF-MFF såg länge ut som Gefle-Norrköping. Tills Jonathan Ring för för sig att bli Leo Messi i tre sekunder, vända bort Berget och prickskjuta in 1-0.

“Helvete också, det här kommer att bli en jobbig höst” tänkte varenda himmelsblå själ som inte redan accepterat den framtidsutsikten. När chansen kom att straffa Norrköping för deras poängtapp i Lappland verkade det istället bli ett katastrofalt resultat i Småland.

Skytteligaledaren Kjartansson hade inte ett rätt på en helgardering och byttes ut i 85:e minuten. Visserligen såg han ut att bli kvitteringsskytt med kvarten kvar. Målet godkändes av huvuddomaren, 1-1 dök upp på tavlan och kvar på egen planhalva stod elva Kalmariter och gallskrek åt domaren.

Var det mål?

Eller…?

Var det offside?

Var det domarkonferens?

Var det hönsgård på en pippifågelarena?

Var det repriser på bildskärmen?

[ad_dropper zone_id=”1234″]

Efter ett snicksnack kom domarparet överens om att det nog var offside ändå – linjedomaren ändrade sig av oklar anledning – och en ny forcering inleddes. AC var den som vackert placerade in 1-1, men längre än så kom man alltså inte.

Anders Christiansen jublar efter 2-0 under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Malmš FF och GIF Sundsvall den 5 mars Foto: Bildbyrån
Anders Christiansen vinklade snyggt in 1-1.
Foto: Bildbyrån

– Domslutet var rätt. vad jag reagerar på är att domslutet ändras efter att de förmodligen sett på reprisbilder, vilket inte är tillåter, muttrade Allan Kuhn.

Nämnas bör i sammanhanget att även Kalmar fick ett mål bortdömt. I första halvlek körde David Elm över Rasmus Bengtsson och knoppade in 1-0, men blev bortdömd till tonerna av ett ljudlig kör av oförståelig småländska. I en brittisk liga hade den knappast dömts bort.

– Elm gick upp först i duellen och såg såg att bollen studsade på handen, så jag ville egentligen ha straff, väste KFF-tränaren Peter Swärdh förvirrat.

1-1 slutade krampmatchen.

– Kalmar jobbade stenhårt och de skulle inte få det första målet i matchen, men det fick de. Vi träffade inte mål så ofta på våra chanser som vi brukar göra, av 14 avslut gick bara fyra på mål. Den sista kvarten är jag dock nöjd med, sa Kuhn.

Nu missade alltså MFF chansen att gå upp i serieledning med en match mindre spelad än IFK Norrköping.

– Sådant är livet. Vi har hade gärna vunnit, men vi har fortfarande chansen att ta ledningen i nästa match.

Om Safaris första match från start kommenterade Kuhn:

– Det var dejligt att ha honom tillbaka.

Totalt sett då?

– Det finns en del moment som jag inte var nöjd med. Vi borde har gjort fler mål, avslutade Kuhn.

Betygen:

6 = Bosse Larsson-klass

5 = Världsklass

4 = Mycket bra

3 = Vi är nöjda

2 = Njaaa…

1 = Ålahueklass

0 = 031-klass

Målvakten: 4

Räddningen på Ismael Silvas högerkanon från 30 meter, som hade suttit grant under ribban, var högklassig. Iskall i passningsspelet när han sattes under press. Hann bara inte ner på 1-0-målet, inget att säga om.

Backlinjen: 3

Höga uppspel längs kanten mot Markus Roenberg? Visst.

En svulten igel i markeringsspelet? Absolut.

Målskytt? Well…

Det är lätt att gilla Anton Tinnerholm under devisen “alla älskar en kämpe”. Men hur karln ska lyckas med att göra mål är det nog ingen som vet. Speciellt inte med vänstern, som han nyttjade för att försöka skyffla in 0-1 i öppet läge efter en halvtimme. En ickeallergiker mot mål hade inte kunnat undgå att bli målskytt där.

Brorsson gjorde det enkla i exakt varje moment (och tog sitt gula i helt rätt läge i en omställning i 90:e minuten) och Rasmus Bengtsson svarade för en solid insats, bortsett från en misslyckad Maradonarajd och en torskad närkamp som höll på att resultera i 1-0 för Kalmar. Löpningen och täcket i andra halvlek när en KFF-spelare kom fri (sedan Brorsson halkat) var ren mittbacksporr.

Besvikelsen: Safari kom inte alls in i matchen i första halvlek – spelade upp sig, men orkade inte 90 minuter.

Mittfältet: 2,5

Lewicki drog på sig en varning och är därmed avstängd mot Jönköping. Perfekt för alla Adu-förespråkare i matcher där MFF förväntas föra spelet (liksom i Kalmar i och för sig).

Varken Berget eller Eikrem var lika dominanta som vanligt och syntes jobba i uppförsbacke i 90 minuter. Var det Bergets sämsta match i år? Jo, så måste det ha varit.

AC hade också svårt att få rätt vinkel på matchen, men när han vinklade in kvitteringen med en bredsida i 86:e minuten var allt såklart förlåtet. Arbetsinsatsen var överlag god.

Anfallet: 2

Örnen, för dagen “Krågan”, brände i första halvlek ett sådant där jätteläge man vant sig vid att han nätar på. Jätteläget i andra halvlek, på Safaris pass, tror vi fortfarande inte att han missade. Vi måste sett den situationen i ett parallellt universum. “1-1-målet” var offside och strax efteråt nickade han utanför i kanonläge. Katastofurdagur för honomur och bordur ha bytts ut tidigarur.

Mackan sprang på mängder med djupledsbollar, vrickade smart och höll ihop laget snyggt på sedvanligt sätt.

Tränaren: 2,5

Hoppade Kuhn av bussen i Fågelmara? Dansken hördes inte ett dugg i första halvlek. När han väl anlände till den andra akten hände det lite, men det var ändå inte den där galenpanne-Kuhn som vi vant oss vid. Hård lördagsafton bakom Huvedbanegården? Och bytet av Kjartansson i 87:e? Trams. Schas med honom efter 60 minuter eller inte alls.

Inhopparna: 3

Adu fick chansen med 25 minuter kvar. Kreativ och vägöppnande i sitt spel och ser onekligen ut att varav i form inför Jönköpingsfighten. Yotun fick en dryg kvart och var riktigt bra då. Jeremejeffs inhopp skedde i 87:e minuten. Alldeles för sent.

Bonnläppskommersen: 1

Reklaminslag som presenterade hörnor och “farliga” frisparkslägen? Var vi på hockey?

Om MFF någon gång skulle sänka sig till den nivån är vi intresserade att köpa följande budskap: “Markus Rosenbergs gula kort presenteras aaaaav: Skånesport”.

Publiken: 2

Vart var smålänningarna? Hemma i soffan och kollade på Bournemouth? Var det ute och fiskade ål? Ålahueklass oavsett vilket.

MFF-klackens “Min far han sa” som ljöd de första 20 minuterna i första halvlek var mäktig och utan dem hade detta

Domaren: 2,5

Bojan Pandzic utsattes för en del svåra 50/50-situationer som såklart går att diskutera med reprisbilder framför nyllet. Överlag ändå godkänd.

Sittplatserna: 1

Klart det var fågelskit på stolarna på en fågelarena.

Fram med kebaben.

image

Relaterade artiklar

Back to top button
Close