Nyheter

Pantern goes bananas


Klubben må heta Pantern.

Men det finns en gorilla på läktaren.

I 45 år låg gorilladräkten i Kjell Olofssons förråd i ett hus i Åkarp. Därefter låg den i tio ås hos IK Panterns ”skuff”.

Men så en vacker dag gick 18-årige Oliver Kungstam med i supporterföreningen Black Panters och nu har del allsvenska läktarkulturen fått en ny dimension.
– När IK Pantern bildades 1959 var Kjell Olofsson en central figur – han är förresten fortfarande aktiv inom föreningen. Han hade en bilfirma på Lundavägen, Frodelund, och en av deras kunder hade inte betalt för sig. När de reste ut till en liten ort för att prata ägaren till rätta fann de bara bilen med nycklarna i tändningslåset, så det konfiskerade helt enkelt fordonet, berättar Tony Kaladic, sekreterare i Black Panters.

Nåra dagar senare öppnades bakluckan till bilen och där upptäcktes gorilladräkten.
– Olofsson tog hem den, använde den en gång på 45 år, innan den 2005 skänktes till supporterföreningen. Vi har dock inte haft någon som passat i dräkten. Tills Oliver dök upp… När han såg dräkten provade han direkt och allt satt som en smäck.

Men en gorilla hos en samling pantrar…?
– Jamen du vet…. I Kirseberg har man ju sagt ”Welcome to the jungle” sedan länge. Så vad kan passa bättre än att fylla på med en gorilla?

Vad har ni fått för respons?
– Väldigt positiv. Publiken älskar det och det ger lite extra krydda på matcherna. Nästa steg blir att försöka hitta ett panterdräkt och kanske något som passar på temat, säger Tony.

Christoffer Ekmark

image1

Relaterade artiklar

Back to top button
Close