skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Till Leeds med köptvång

Visst blev det Leeds för Pontus Jansson.

Sent igår grävde dessutom Kvällsposten fram uppgifterna om övergången.

Det är ett lån med ett köptvång, kan man säga.

Leeds United lånar honom den här säsongen, men om han spelar 20 matcher måste Leeds köpa loss honom för en redan fastställd summa, som enligt Kvällsposten ska vara cirka 40 miljoner kronor. Spelar han 19 eller färre får Championship-klubben köpa honom ändå till samma pris, om man vill.

Jag är övertygad om att Pontus kommer att göra succé i Leeds. Fick en hel del frågor från England om vilken kvalitet han håller och hymlade inte med svaret.

För mig är Pontus Jansson Sveriges just nu bästa mittback.

Den ende som kan konkurrera är Andreas Granqvist och för mig är det självklart att just de två ska spela i landslaget. Erik Hamrén har inte riktigt delat den åsikten. Det ska bli spännande att se om Janne Andersson resonerar annorlunda än sin företrädare. Kanske han till och med tinar upp Jonas Olsson ur frysboxen? I så fall är det bingo. För Jonas är min trea efter Jansson och Granqvist.

I gårdagens blogginlägg spekulerade jag en del om varför det blir Leeds och varför det inte blev en fortsättning i Torino.

Nu har det kommit fram uppgifter som gör att det är troligt att Pontus helt enkelt blev sur och arg på Serie A-klubben och dessutom hade all anledning att bli det.

För en månad sedan kom Pontus Jansson och Torino överens om att förlänga hans kontrakt med klubben. Det nya var på fyra år och skulle höja hans lön rejält! Pontus skrev på och alla var nöjda och glada. Men när han kom ner till Italien backade Torino från löftena. Plötsligt fanns det inget nytt kontrakt! Bara det gamla som gäller till 30 juni 2018.

Med det självförtroendet Pontus har blir det då givetvis perfekt att spela det första av de två återstående åren i Leeds och samtidigt få en garanti att om det går bra (20 matcher = köp) slippa tillbringa även det sista i klubben som blåste honom.

………………………………………………………………

På dagens MFF-träning var Fredrik Andersson också utsläppt ur rehab-rummet.

Jonnie Fedel körde hårt med honom och de övriga målvakterna, där även Sixten Mohlin var med.

Mohlin kan inte kallas tillbaka. Hans lån till Kristianstad FC gäller säsongen ut. Men MFF har uppenbarligen uppmärksammat att flytten från Västerås till Kristianstad blivit ett lyft för honom. Han har ju även tidigare under sommaren tränat en period med MFF.

 

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close