Nyheter

BoIS stegar mot Superettan

Matchrapport: Landskrona BoIS – FC Kristianstad 1-0 (0-0)

Toppstriden i division ett södra fick ett nytt ansikte efter mötet mellan Landskrona BoIS och FC Kristianstad. Tre poäng till hemmalaget innebar att de åter klev upp på kvalplats, fyra poäng efter Öster.

FC Kristianstad har nu sex poäng upp till BoIS, en mer än Prespa Birlik, och när slutsignalen gick såg det ut på FCK-spelarna som att säsongen där och då var rökt. Där gick tåget.

Låt oss summera den första timmen på följande vis:

Zzzzzzz…

[ad_dropper zone_id=”1234″]

BoIS hade väldigt mycket boll och försökte spela runt och därigenom trötta ut nordostskåningarna. Det gick inget vidare. Istället var de de vägkonsfärgade gästerna matade långa bollar bakom BoIS backlinje så fot de fick chansen. Hemmakeepern Amr Kaddoura svarade för fem strålande utrustningar där han antingen knep bollen precis framför fötterna på Kristianstads rusare eller rensade utanför straffområdet.

Någon frågade om BoIS någonsin haft en riktigt snabb mittback. Ingen hade ett vettigt svar…

0-1 i paus hade känts rimligt.

0-2 hade inte varit omöjligt.

BoIS nyförvärv Rade Prica var sällan delaktig i spelet. Det var däremot “Kanadas Messi” Tamba Boakai. Yttermittfältaren med den känsliga vänstern bröt ofta mönstren och tog initiativ – ett spännande namn att hålla reda på i fortsättningen.

Det var först när Igor Arsenijevic kom in på planen som BoIS lyfte sig. Igor har dominerat som mittback ibland och är en ledare på innermittfältet också. Nu kom han in och agerade som en chef från första sekund.

Och på tal om sekunder. Det dröjde inte många sådana efter det bytet innan yttermittfältare Alexander Tkacz stod för matchens läckerhet. Med lite röta fick han bollen med sig vid straffområdshörnet, tittade upp mot Sixten Mohlin i FCK-kassen och smekte in 1-0 i bortre. vackert som en 200-grammare med gurkmajonäs och extra allt.

Det var avgörandet i en stel tillställning inför drygt 3300 åskådare i magnifikt sommarväder. Känslan av att BoIS är på väg uppåt i seriesystemet består och det vankas ännu mer publik (cirka 5000) och ännu bättre väder på torsdag – i cupmatchen mot Malmö FF. Vilken fest det kan bli.

[ad_dropper zone_id=”1246″]

Betygen:

6 = Bosse Larsson-klass

5 = Världsklass

4 = Mycket bra

3 = Vi är nöjda

2 = Njaaa…

1 = Ålahueklass

0 = 031-klass

Korven: 4 

Redigt kolgrillade tjockkorvar med ordentlig tillgång till Hultbergs senap. Överkomliga köer och priser.

Publiken: 2

Var vi på ett hett Skånederby eller på ett barnkalas? Jag har stått framför BoIS-klacken förut och vet om att de kan sjunga, skrika och bete sig som pirater efter en helkväll med fri bar. Nu var det minigolfapplåder och enstaka rop då och då. Snyggt entréarrangemang dock.

Matchen: 1

Jag har upplevt stunder med tvättsortering som varit mer underhållande. Åtminstone första timmen. Kristianstads klassiskt svenska dödgrävarboll med hårt försvarsspel och vassa långbollar höll på att betala sig.

Gräsmattan: 5.5

Det blir inte mycket bättre.

Domaren: 3

Victor Wolf var en sådandär nisse som älskade att blåsa hellre än att fria. Lite bekräftelsebehov kanske, men så var han också från Stockholm

Nyförvärven: 3

Prica hade en svår roll, men gjorde faktiskt en hel del jobb i det tysta. Ett byte efter 75 hade nog ändå gjort nytta. Boakai såg riktigt pigg ut. När han blir mindre försiktig får de andra åka…

Musiken: 4

Klassisk Landskronarock med Rude BoIS blandat med delar av Teddybears bästa gav en inspirerande uppvärmningsmix. Synd att man använde moderna Radio Rix-låtar som blannevann.

Målet: 5

Det syntes direkt vid bollträffen att det var poesi. Tkacz Tkacz, hemskt mycket Tkacz.

För mer bilder. Spana in vårat Instagram.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close