FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Allt var bra – säger vi

Om vi bortser från Jönköping Södras tilläggstidsmål gjorde MFF en riktigt bra match.

MFF var förkrossande överlägset och försvarade serieledningen.

Det räcker för ett överbetyg.

Nu kommer många säkert att säga att det “bara” var Jönköping Södra MFF mötte. Och att det förminskar betydelsen av 4-1 plus att man inte ska dra för långtgående slutsatser.

Strunt säger jag.

[ad_dropper zone_id=”1234″]

Före den här matchen hade J Södra bara släppt in 20 mål på 17 matcher, bara förlorat fem matcher och – för dem som glömt, hur nu det skulle gå till? – besegrat MFF på Stadsparksvallen. Det är ett bra lag som vågar spela sitt eget spel oavsett motstånd. Det lönar sig i längden, men mot MFF på Stadion får man svårare än många andra – fegare – lag.

MFF gjorde en av årets topp 3-halvlekar första 45. Resten av matchen blev det strax under 100 särskilt som Jönköping efter att ha gjort alla tre bytena i minut 46 fick en skada och fick blev tvunget att spela resten med tio man, men det kunde och borde blivit fler mål för MFF. Chanserna fanns där och det var verkligen synd att Markus Rosenberg inte fick kröna sin insats med att också komma med i målprotokollet. Han gjorde en suverän insats toppat av assisten till Anders Christiansens mål, jobbade hårt och elegant och att han är på väg uppåt i formkurvan igen var ett av de bästa beskeden MFF fick i matchen.

Anton Tinnerholm visade att han inte lider ett dugg av ryktena om Fulham. Han var hur vass som helst och på den andra kanten var Behrang Safari innan man säkerhetsbytte honom stabil både i offensiven och defensiven. Mittbacksparet Rasmus Bengtsson och Franz Brorsson var stabilt, Anders Christiansen gjorde mål för tredje matchen i rad, Enock Kofi Adu visade att han ska spela, Jo Inge Berget gjorde mycket nytta i taktiken Allan Kuhn lagt upp för att möta Jönköpings Södras spel, Magnus Wolff Eikrem gjorde två nya assist, står nu på 14 vilket är tangerat allsvenskt rekord och kommer givetvis att massakrera det gamla och Vidar Örn Kjartansson gjorde sitt 13 mål. Med den uppräkningen och superlånga smått tyska meningen vill jag givetvis visa att ingen föll ur ramen. Tvärtom, alla var bra och jag har inte glömt bort Johan Wiland. Han hade lite att göra, men knep ett friläge.

[ad_dropper zone_id=”1246″]

Allan Kuhn visade dessutom att han kan byta tidigt! Också. Tack vare det fick Alexander Jeremejeff göra sitt första mål i MFF-tröjan. Det var dessutom riktigt snyggt. Nästan lika vackert som AC:s och Rosenbergs samarbete vid 3-0. Erdal Rakip kom också in och tog för sig och Pa Konate fick beskedet att han i alla fall är rankad före Yoshimar Yotún.

Kan faktiskt inte hitta någonting negativt med matchen. Målet mot slutet var vi ju överens om att vi ska glömma. Publiksiffran 16533 var också helt okej, domaren Stefan Johannesson var bra och de korta hörnorna var farliga. Vem var det som sa att korta hörnor var kassa? Visst ja, det var ju jag. Jag står fast vid principen. Men erkänner att de fungerar – ibland, mot vissa lag. Vissa dagar. Äh, tydligen rätt ofta Om Magnus Wolff Eikrem är inblandad.

Bra tryck från läktarplats var det också. Roligast var nästan att Pawel Cibicki efter matchen erkände att han ibland nästan sprang omkring och hummade med i ramsorna…

Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Skånesports MFF-expert Ole Törner.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close