Nyheter

MFF-match ger klirr i BoIS-kassa

Torsdagens cupmatch mellan Landskrona BoIS och Malmö FF förväntas locka uppemot 5000 åskådare.

– Det betyder ungefär 400 000 kronor in till klubben, det är väldigt stort för oss, sager BoIS ordförande Gabriel Munck.

Efter att ha läst den senaste väderprognosen för kommande vecka kan Gabriel Munck inte låta bli att bjuda på ett bländande tio-i-två-leende.

[ad_dropper zone_id=”1234″]

– Sol och drygt 20 grader varmt. Bättre kan det inte bli. Jag tror att det här är en match som väldigt många Landskronabor, och Malmöiter för den delen.

Under söndagen hade drygt 2000 biljetter sålts.

– Vi räknar med minst det dubbla. Mellan 4500 och 5000 personer. Jag tror inte att så många MFF-fans köpt biljett ännu, men det kommer säkert att ske i veckan. Att det blir fint väder en löningskväll borgar för det.

Hur mycket pengar generar en sådan här match för er?

– Omkring 400 000 kronor, säger Munck och vickar på handleden.

–  Det är väldigt stort för oss. Föreningen siktar på att nå ett nollresultat budgetmässigt och även med den här matchen så kommer det att bli på håret om vi skulle lyckas. Skulle det rentav arta sig som så att vi skulle lyckas slå ut Malmö FF vore det fantastiskt sig. Då skulle vi få chansen att spela gruppspel i Svenska Cupen under försäsongen vilket skulle betyda en hel del både sportsligt och även ekonomiskt.

[ad_dropper zone_id=”1246″]

Men har ni verkligen någon chans mot MFF?

– Ja, det vill jag tro. Laget är i fin form och även om vi har en toppstrid i division ett att tänka på så har MFF ändå en guldstrid att fokusera på. De har dessutom i praktiken säkrat en Europaplats nästa år. Naturligtvis kommer de ha ett vasst lag som blir stora favoriter, men vi ska bjuda upp till kamp. Jag hoppas att det blir en härlig publikfest, säger Gabriel Munck.

Senast Landskrona BoIS mötte Malmö FF i en tävlingsmatch var 2007. Då vann BoIS i Svenska Cupen med 2-1. En av målskyttarna då var Micke Dahlgren – dagens kapten i BoIS.

/Christoffer Ekmark

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close