Nyheter

Marta möter malmöiter

FC Rosengård och Stadium bjuder in till Fotbollens dag
På lördag den 27 augusti arrangerar FC Rosengård och Stadium Fotbollens dag på Malmö IP.

Mellan klockan 11 och 14 kommer Malmö IP fyllas med en uppblåsbar miniplan, en teknikbana och det kommer bjudas på uppträdanden av några av Sveriges bästa footballfreestyle-stjärnor. Dessutom kommer FC Rosengårds OS-stjärnor Marta, Lotta Schelin och Emma Berglund på besök för att träffa besökarna.

För första året någonsin arrangerar FC Rosengård och Stadium Fotbollens dag – en dag fyllt av fotboll, uppträdanden och OS-stjärnor. Målet med dagen är att ge barn en möjlighet att prova på fotboll som idrott. Det kommer bland annat att finnas en teknikbana med ett antal utmaningar och en miniplan för spontanfotboll.

[ad_dropper zone_id=”1234″]

– Vi vet att den här typen av evenemang gör steget att prova på lite lättare och det är just det Fotbollens dag handlar om – att inspirera fler killar och tjejer till ett aktivt liv och ge dem en möjlighet att få vara en del av idrottens gemenskap, säger Daniel Johansson, sponsringsansvarig på Stadium, i ett pressmeddelande.

Från FC Rosengård, som spelar final i Svenska Cupen mot Linköpings FC på söndagen, kommer bland annat OS-stjärnorna Marta, Lotta Schelin och Emma Berglund att finnas på plats för autografskrivning och spontanfotboll. Dessutom kommer Emil Jylhänlahti och Björn Kjellbris, två av Sveriges bästa footballfreestyle-stjärnor, att bjuda på uppträdanden under dagen.

– Vi är jätteglada över att vi kan göra det här tillsammans med Stadium. Att spela fotboll i ett lag handlar inte bara om träning och matcher, det handlar även om att inspirera barn att röra på sig, ha roligt och träffa nya kompisar, säger Anna Hjertstedt, presskontakt FC Rosengård.

[ad_dropper zone_id=”1246″]

Fotbollens dag går av stapeln på Malmö IP lördagen den 27 augusti kl. 11-14. Förhoppningen är att Fotbollens dag ska bli ett återkommande evenemang och arrangeras varje år.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close