skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Pawel Cibicki kan bli aktuell

Totalt tre MFF-spelare kom med i U21-truppen som bland annat ska spela mot Spanien på Swedbank stadion i Malmö den 5 september.

Dels debutanten Franz Brorsson (se separat artikel här), dels Pa Konate och Erdal Rakip.

Det kan bli en fjärde MFF-spelare också, en utlånad sådan.

På presskonferensen idag i Malmö berättade nämligen förbundskaptenen Håkan Ericson att en av kandidaterna till att fylla vakansen som uppstod när Arber Zeneli gav ett sent återbud är Pawel Cibicki.

[ad_dropper zone_id=”1234″]

_ Det känns som om jag måste ha bestämt mig till fredag. Men det är en hel del som måste klaras ut först, betonar Håkan Ericson.

Bara timmarna innan truppen skulle presenteras meddelade den förre Elfsborgsspelaren Arber Zeneli att han inte kunde vara med. Han har bestämt sig för att istället spela för Kosovo.

_ Arber hade förmodligen startat så visst är det ett avbräck. Jag frågade om han verkligen tänkt igenom det hela ordentligt och när han sa att han gjort det var det bara att acceptera beslutet.

_ Nu har vi 19 istället för 20 spelare i truppen och det kan bli Pawel Cibicki som fyller ut luckan. Men då måste vi först reda ut hur regelverket ser ut när det gäller hans spel i Polen och Sverige. Om han ska vara med eller inte beror på hur snabbt vi kan få klarhet. Jag vill inte hamna i en situation där jag har en spelare i truppen som jag inte kan använda.

Pawel Cibicki har spelat en U19-landskamp för Polen. Han var även kallad till det svenska U21-landslagets samling i maj-juni och Polens U21-landslag är också intresserat av hans tjänster.

_ Vi håller på att titta över vad som händer om han spelar för oss nu, om det innebär att han då blir låst och inte kan byta tillbaka. Jag är inte helt 100 på regelverket, men det bör bero på om landskampen han spelade för Polen var bindande. Innan vi vet är det svårt för Pawel att ta ett beslut och vi ska ta ett snack imorgon, berättar Håkan Ericson.

[ad_dropper zone_id=”1246″]

Truppen samlas på måndag och spelar borta mot Kroatien den 1 september och i Malmö den 5 september mot Spanien.

_ Vi valde Malmö för att Swedbank stadion är en toppmodern arena med en bra gräsmatta. Publikstödet kan också bli viktigt mot ett lag som Spanien och vi hoppas på mycket folk i Malmö, säger Håkan Ericson.

Och berömmer debutanten Franz Brorsson.

_ Vi har haft ögonen på honom länge. Jag tycker att han bland annat utvecklat sitt passningsspel, det spelade in, liksom läget i truppen.

En spelare i truppen är uttagen lite på chans.

_ Gustav Engvall är ännu inte fri från sin skada. Jag ville ändå ha med honom och ta chansen att vi kan använda honom.

Jordan Larsson från Helsingborgs IF är också med bland de 18.

_ HIF har haft det tungt den senaste tiden. Men Jordan jobbar alltid hårt och det är lite den inställningen och arbetsinsatsen jag vill åt. Han håller hög kvalitet på avsluten i boxen och är bra i djupled, berömmer Håkan Ericson.

Ole Törner

Hela truppen (som alltså ska kompletteras med en spelare):

Målvakter: Tim Erlandsson, Nottingham Forest, Jesper Johansson, Gais.
Försvarare: Franz Brorsson, Malmö FF, Filip Dagerstål, IFK Norrköping, Pa Konate, Malmö FF, Adam Lundqvist, Elfsborg, Joakim Nilsson, Elfsborg, Jacob Une Larsson, Djurgården, Linus Wahlqvist, IFK Norrköping.
Mittfältare och anfallare: Gustav Engvall, IFK Göteborg, Samuel Gustafson, Torino, Melker Hallberg, Ascoli, Jordan Larsson, Helsingborgs IF, Kristoffer Olsson, Midtjylland, David Moberg Karlsson, IFK Norrköping, Erdal Rakip, Malmö FF, Carlos Strandberg, CSKA Moskva, Muamer Tankovic, AZ Alkmaar, Simon Tibbling, Groningen.

image

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close