Nyheter

Fyra förstärker Svedala volley

Svedela Volley har gjort klart med passaren Julia Doyle från Plymouth i Minnesota.

I USA har hon de senaste säsongerna spelat collegevolleyboll för Oklahoma Sooners. Där har hon bland annat blivit utsedd till Årets passare i Big12 conference”och Big12 rookie of the year.

_ Julia Doyle är en intressant passar typ som vi sällan ser i Sverige och hon har en väldigt stor potential som vi hoppas kunna hjälpa henne att uppnå under sin tid hos oss, säger Svedala Volleys sportchef Jörgen Larsson i ett pressmeddelande.

[ad_dropper zone_id=”1234″]

Det är också klart att en av klubbens unga talanger, Julia Ludvigsson, kommer att tillhöra Elittruppen.

_ Julia Ludvigsson har inte bara den fysiska talangen utan också rätt attityd och inställning vilket är minst lika viktigt.

Tidigare under veckan gjorde Svedala Volley klart med ytterligare en spelare från USA. Det handlar om Manyi Ati, som spelat collegevolleyboll för Montevallo Falcons (NCAA Division 2).

_ Manyi är en intressant och spektakulär spelare som kommer att tillföra en massa offensiv kraft till laget, säger sportchef Jörgen Larsson.

[ad_dropper zone_id=”1246″]

Det är dessutom klart att allroundtalangen Amanda Olsson återvänder till moderklubben efter tre års studier på RIG i Falköping.

_  Det är alltid roligt och bra att spelare som varit ute på äventyr i andra klubbar väljer att komma tillbaka till Svedala Volley.  Amanda är en spelare som vi hoppas ska kunna utvecklas under vår nye coach Sebastien Bougeatres ledning och ta nästa steg i sin volleyboll utveckling.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close