skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Bra matcher är bra och usla är usla

Efter den pinsamma cupförlusten mot BoIS dök dom upp snabbt, vardagsrelativisterna.

Ni vet de som efter en vinst alltid lite besserwissig-aktigt säger att det kanske inte var så bra som hyllningarna antydde och efter en förlust säger att det kanske inte var så dåligt som kritikerna menade.

Snaark.

MFF gjorde en riktigt bra match mot Jönköping Södra i måndags.

MFF gjorde en kalkonmatch mot Landskrona BoIS i torsdags.

Punkt.

[ad_dropper zone_id=”1234″]

Det är givetvis hela säsongens insats som sätter betyget och truppens kvalitet som ger möjligheterna och påverkar betyget. Bra lag ska sågas mer för usla insatser än dåliga. MFF har ett tillräckligt bra lag för att vinna Allsvenskan och ett lag som borde ha goda möjligheter att vinna cupen. Ordet borde är i cupfallet nödvändigt eftersom det handlar om en klubb vars senaste cuptitel är från 1989. I Allsvenskan är det annorlunda, där ska MFF vara med i kampen in i det sista. Både när det gäller klass och tradition.

Enskilda matcher lever dock sitt eget liv och betyget för den aktuella matchen ska naturligtvis sättas efter det som presteras i just den.

Och då blir J Södra-matchen som att vakna upp på morgonen och mötas av en kelsjuk katt och BoIS-matchen som att efter att ha klappat kisen upptäcka att han bedömt lådan som så pass ostädad att han tyckte det var en jättebra idé att skita utanför den.

Om han kommer att återgå till att använda lådan går det bara att spekulera i. Men chanserna ökar radikalt om man städar den. Eller om vi ska återgå till fotbollen om MFF kommer till spel med något som i alla fall närmar sig ett 100-procentigt fokus.

[ad_dropper zone_id=”1246″]

Mot GIF Sundsvall imorgon talar dessutom det mesta för att det blir samma laguppställning som mot Jönköping Södra med den enda skillnaden att Kari Arnason ersätter skadade Rasmus Bengtsson.

Det vill säga:

Johan Wiland – Anton Tinnerholm, Kari Arnason, Franz Brorsson, Behrang Safari – Magnus Wolff Eikrem, Enock Kofi Adu, Anders Christiansen, Jo Inge Berget – Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson.

Det är i alla fall det laget jag helst vill se i Sundsvall.

………………………………………….

Till sist två gräv i arkivet.

1.) Hur gick det för MFF i Allsvenskan matchen efter katastrofinsatsen mot Cork guldåret 2004?

Seger över Örgryte IS med 1-0. Målskytt Andreas Yngvesson.

2.) Hur gick det i cupen guldåret 2010 när det länge inte ens fanns en millimeter utrymme att slappna av i tätstriden?

1-4 mot Mjällby AIF. Lite tidigare på säsongen än i år, men rätt uselt.

Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close