skanesport_desktop-panorama-1

Malmö FF

MFF:s fokus sätts på fokus

På lördagen i Sundsvall pratade Malmö FF om Landskrona.

Tränaren Allan Kuhn tryckte på att har man inte rätt inställning, ja då kan det gå som mot BoIS.

_ Man kan inte bara glömma och lägga en sådan match bakom sig direkt. Först måste det sägas att det inte är okej och att det är just sådant som kan hända om inte fokus är 100-procentigt.

_ Men när det är gjort måste vi gå vidare och trycka mer på att senast vi spelade i Allsvenskan, mot Jönköping Södra, gjorde vi en riktigt bra insats. Den ska vi bygga på.

[ad_dropper zone_id=”1234″]

Skade- och sjukdomsläget har dessutom förbättrats snabbt och rejält.

Det är bara Rasmus Bengtssons ljumskproblem som sätter stopp. Kari Arnason är redo för spel. Johan Wiland är bra i ryggen igen, Enock Kofi Adu är tillgänglig och Alexander Jeremejeff har frisknat till. Yoshimar Yotun är dock fortfarande iväg på landslagsuppdrag med Peru.

MFF-truppen flög upp till Sundsvall redan på lördagsförmiddagen och tränade på matcharenan klockan 15.00. Genomgången hölls på hotellet. Med det upplägget kan MFF förbereda sig i lugn och ro. Inflygningen ställde dock till det. Den var inget för flygrädda.

[ad_dropper zone_id=”1246″]

_ Det blåste ordentligt sista kvarten, var skakigt och inte alls kul, berättar Allan Kuhn.

MFF har bara en förlust hemma på Swedbank stadion i år. Den kom mot just GIF Sundsvall redan i den tredje omgången. 1-2 blev det.

_ Deras målakt gjorde en kanoninsats. GIF Sundsvall är ett spelande lag som bygger upp längs marken. I vanliga fall det vill säga. Nu har det ju gått lite sämre för dem ett tag och läget i tabellen kunde varit bättre. Därför kan de i det här läget välja att spela ett annat spel. Vi måste vara förberedda på det scenariot också, säger Allan Kuhn.

GIF Sundsvall åkte också ur cupen i veckan, mot division 2-laget BKV Norrtälje.

Ole Törner

Allan Kuhn vill ha rätt fokus mot GIF Sundsvall. Foto: Bildbyrån
Allan Kuhn vill ha rätt fokus mot GIF Sundsvall. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close