Malmö FF

Sen flytt stoppade inte MFF U19

Tre snabba mål i början av den andra halvleken avgjorde när MFF besegrade Ängelholms FF med 4-0 i U19-allsvenskan.

Teddy Bergqvist gjorde två av målen, 3-0 och 4-0 och kunde blivit hat trick-man. Chanser saknades inte. Samma gällde för 2-0-skytten Emin Karaman, som bara minuterna efter pausvilan kom totalt fri med duktige ÄFF-målvakten Hugo Olsson, rundade honom och enkelt petade in 2-0.

_ Vi gjorde en riktigt bra andrahalvlek. Särskilt sättet vi gick ut på och direkt dödade matchen, konstaterade MFF-tränaren Anders Palmér.

[ad_dropper zone_id=”1234″]

Då saknades ändå många spelare.

_ Jag räknade till åtta stycken som vi av olika skäl var tvungna att undvara i truppen. Men vi har ett brett och bra urval.

Målet i den första halvleken, då MFF inte fick spelet att lossna, men ändå var det bästa laget, dundrade mittmittfältaren Oscar Petersson in efter cirka en kvart.

MFF ställde upp så här:

Jakob Tånnander – Truls Verngren, Hugo Andersson, Dennis Hadzikadunic, Aron Mar Brynjarsson – Felix Konstandeliasz, Victor Kristiansson, Oscar Petersson, Felix Olsson Lundgren – Teddy Bergqvist, Emin Karaman.

Matchen skulle egentligen spelats på Kroksbäcks idrottsplats, men fick i sista stund flyttas till plan 7 på Stadionområdet. Det hade blivit en miss i bokningen och Kroksbäckplanen var upptagen av Postens boule-turnering.

[ad_dropper zone_id=”1246″]

_ När vi kom dit spelade man boule för fullt. Vi fick åka tillbaka och fixa in Ängelholm i ett av Swedbank stadions omklädningsrum. Fast det funkade ju bra ändå, påpekade Anders Palmér.

Tack vare segern behåller MFF sitt tiopoängsförsprång ner till tredjeplatsen med sju omgångar kvar. Eftersom Lunds BK spelade 1-1 mot Elfsborg gick dessutom MFF upp på samma poäng som Boråslaget, dock med en match mer spelad. De två första lagen i tabellen går till SM-slutspel.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close