skanesport_desktop-panorama-1

Malmö FF

Stark start av MFF:s U21

MFF fick en perfekt start på A-slutspelet i U21-SM.

Hemma på Hyllie IP besegrades Elfsborg med 5-1 efter två mål av Tobias Sana.

Eftersom IFK Norrköping och Brommapojkarna spelade 1-1 i den andra matchen tog MFF därmed ledningen direkt i fyrlagsgruppen. Det finns två grupper och vinnarlaget möts i en final sent i höst.

_ Har vi chansen vill vi gå långt och vi pratade faktiskt precis om att i år har vi lättare att få spelare tillgängliga för U21-spel. Eftersom vi tyvärr inte har något Europaspel blir det ett mindre tätt program, sa MFF:s assisterande tränare Olof Persson.

_ En spelare fick vi dock undvara. Det var meningen att Mattias Andersson skulle spelat.

Istället har den 18-årige mittbacken från U19 åkt till Italien för att skriva på för Juventus Primavera-lag. Nu spelade jämnårige landslagskollegan Dennis Hadzikadunic och 16-årige Noel Hansson mittbackar.

_ Givetvis är det synd att tappa Mattias. Men just nu är han ju en bit ifrån med tre mittbackar före och eftersom vi har Felipe Carvalho också är han kanske inte fyra heller.

_ Dennis är kvar och han är mycket lovande. Sedan har vi Hugo Andersson och idag fick alltså Noel chansen, konstaterade Olof Persson.

Hadzikadunic gjorde wn stabil insats och Hansson en lovande. Hadzikadunic gjorde också ett snyggt mål till 4-1 och det var målet som definitivt knäckte Elfsborg. Boråslaget låg under i paus med 1-3 efter två mål av Tobias Sana och ett av Emin Karaman, men spelade upp sig rejält i början av den andra halvleken och dominerade fram till 4-1. Då gick luften ur och Andreas Vindheim fick sätta dit 5-1 i en av sina offensiva attacker.

_ Kul att göra mål. Det är inte så ofta, ett mot FC Höllviken i en träningsmatch, ett i U21 innan det här och nu 5-1, summerade Vindheim, som spelade i 90 minuter och såg inte att lida något av skadan som hållit honom borta ett tag.

Tobias Sana ville inte spekulera i hur hans insats – och mål – påverkar chanserna att komma med i startelvan. Som borde ökat. Inte minst nu när Vidar Örn Kjartansson lämnat.

_ Jag har slutat tänka på det eller prata om det. Jag gör det bästa jag kan hela tiden och sedan får vi helt enkelt se hur långt det räcker.

MFF dominerade totalt på mitten med Mattias Svanberg och Samuel Adrian från U19. Svanberg var bäst på plan. Adrian var dock inte långt ifrån. Han är den MFF-spelare som tagit de största kliven framåt det senaste halvåret.

Många höll dock andan när Mattias Svanberg föll ihop och tog sig åt knäet strax före slutet av matchen.

_ Bara kramp. Ingen fara, berättade han samtidigt som han skrev autografer.

Flytten till Hyllie IP med U21-laget har blivit en succé. Mycket folk varje match, bra plan och servering för dem som vill ha. MFF har därför bestämt att köra även resten av årets U21-matcher på Hyllie.

_ Vi trivs, spelarna gör det och jag tror att Hyllie IK kan tjäna lite på serveringen också. Det känns som ett riktigt bra upplägg, tyckte MFF-tränaren Olof Persson.

MFF ställde upp med följande startelva:

Marko Johansson – Andreas Vindheim, Dennis Hadzikadunic, Noel Hansson, Anton Kralj – Felix Olsson Lundgren, Samuel Adrian, Mattias Svanberg, Tobias Sana – Alexander Jeremejeff, Emin Karaman.

Alexander Jeremejeff har varit sjuk och spelade bara de första 45 minuterna.

_ Meningen var att han också skulle spelat hela matchen. Det gick dock inte, konstaterade Olof Persson.

Ole Törner

Skånesports Ole Törner träffade Olof Persson för en längre intervju. Foto: Bildbyrån
Olof Perssons U21-lag fick en bra start i A-slutspelet. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close