Nyheter

Frida Bostrand överlägsen i SM

Tennisklubben Fair Play TK fortsätter att fostra SM-guldvinnare. Senast i den långa raden är Frida Bostrand.

Hon imponerade stort under JSM i Linköping och tog guld i singel och silver i dubbel.

I finalen i flicksingel 14 krossade hon Sverigeettan Maria Petrovic, Farsta TK, med 6-1, 6-0.

– En fantastisk insats! Frida har utvecklat sin tennis enormt mycket den senaste tiden och att hon nu vinner JSM är jättekul, säger Fair Play-tränaren Jörgen Windahl, som var på plats i Linköping.

Frida Bostrand spelade strålande tennis under hela veckan och vann sina fem matcher på vägen fram till final i raka set. I finalen väntade förstaseedade Maria Petrovic, som knappt vet hur det känns att förlora mot någon jämnårig svensk spelare. Men när hon fick Frida på andra sidan nätet blev det rena krossen. Totalt släppte Frida ett game i finalen.

– Finalen var Fridas från början till slut, hon skötte allting på banan. Enda orosmomentet var när hon ledde med 3-0 i andra set. Då såg man på henne att hon började tänka ”det här kan jag fixa” och då kan det låsa sig, men hon avslutade starkt, säger Windahl.

Det blev ytterligare en JSM-medalj till Frida. I par med Vanessa Widell-Ersöz, Påvelunds Tennis från Göteborg, gick hon till final i flickdubbel 14. Där blev det förlust mot Nelly Mezan/Angelina Melki, Farsta TK, i raka set, 1-6, 2-6. Men vilket mästerskap av Fair Play-tjejen som lämnade Linköping med ett guld och ett silver.

– En mycket välförtjänt framgång för Frida som har lagt ner ett hårt jobb på tennisbanan för att ta ett JSM-guld, säger Jörgen Windahl.

Fridas väg till JSM-guldet
Andra omgången:
Emma Persson, Farsta TK, 6-2, 6-3
Tredje omgången: Izabelle Persson, TK SAAB, 6-1, 6-1
Åttondelsfinal: Smilla Kjaergaard, SALK, 6-2, 6-0
Kvartsfinal: Angelina Melki, Farsta TK, 6-3, 7-6
Semifinal: Olivia Malm, Örebro TK, 6-2, 6-3
Final: Maria Petrovic, Farsta TK, 6-1, 6-0.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close