Nyheter

Chockvärvning av Ystad

Med blott elva dagar kvar till premiären har Ystads IF idag gjort klart med en försvarsgeneral som spelat i YIF-tröjan under många år tidigare. Linus Nilsson drar på sig den vita tröjan och gör oväntad comeback.

– Eftersom skadeläget i vår trupp är som det är så känns det väldigt bra att åter kunna knyta Linus till oss för att stärka upp defensiven under hösten. När Herman skadade sig illa i axeln under en Tysklandsturné så blev det en stor lucka att fylla bakåt och den hoppas jag nu att Linus med sin rutin kan täppa till. Linus ansluter till laget i nästa vecka och kontraktet sträcker sig fram t.o.m. årsskiftet. Vi hälsar Linus välkommen tillbaka, säger sportchef Marcus Lindgren.

– På grund av det rådande skadeläget i truppen så tycker jag att det är klokt att säkra upp positionerna bakåt. Linus blir en bra backup och bidrar med nyttig erfarenhet och rutin som är viktig på både träning och match, säger tränaren Sebastian Seifert.

-När YIF hörde av sig för ett par dagar sedan så kändes det självklart att försöka hjälpa till. När det dessutom visade sig att det gick att lösa praktiskt med familj och jobb så blev beslutet ganska enkelt. Jag hoppas att jag kan tillföra laget kompetens och rutin i försvaret, men också kunna bidra med råd och tips till de yngre spelarna i laget. Sen att få spela i Ystad Arena känns också lockande med allt vad det innebär i form av stämning m.m. Det ska bli riktigt kul, säger Linus Nilsson.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close