Nyheter

Derbyminne i Takters namn

Helgens Takter Tribute presented by ahlsell är något unikt, det kommer bara att ske en enda gång. Men för att behålla traditionen och skapa ett band tillbaka i historien kommer Jägersro att inrätta Bo W Takters Derbyminne.

– Vi kommer att inrätta ett lopp med det namnet i fortsättning, en hyllning till en av våra stora och populära Derbyvinnare, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist.

Bo W Takters Derbyminne kommer att avgöras Derbysöndagen och för att skapa extra tyngd och glans kring loppet inrättas också ett nytt stipendium.

Stipendiet är tänkt att delas ut till en lärling eller hästskötare knuten till Jägersro som visat fallenhet och engagemang för sitt yrke. Stipendiet är en all–inclusive vistelse i 14 dagar hos Jimmy Takter på hans träningsanläggning i New Jersey, USA.

Resa, mat, boende och 14 dagar att förkovra sig tillsammans med några an världens bästa hästar är det som lockar.

– Travsporten har gett mig och hela familjen Takter så mycket att jag gärna vill ge något tillbaka till sporten och att då få stötta talangfulla ungdomar, travsportens framtid, känns väldigt angeläget, säger Jimmy Takter i en kommentar.

Stipendiet kommer att delas för första gången i samband med Svenskt Derby och premiären av Bo W Takters Derbyminne söndagen den tredje september 2017.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close