HandbollHandbollsbloggen

Sexårsavtal skapar långsiktighet

Svensk Elithandboll har skrivit på ett sexårigt avtal med C More beträffande sändningsrättigheter av Handbollsligan  och till pyttepyttepytteliten del även SHE.

Det känns spontant bra.

Inte över att det är just C More som gör sändningarna, vi vet ju ännu inte hur det kommer att leverera den sporten. Snarare är det bra med ett sexårsavtal som gör det möjligt för Svesk Elithandboll som får ett långsiktighetsperspektiv på tillvaron.

I ett presseddelande skrivs det:

“Det står nu klart att TV4-Gruppen och C More förlänger samarbetet med Svenska Handbollförbundet och Svensk Elithandboll och skriver nytt avtal som gäller från och med 2017/2018 som sträcker sig ända fram till 2023. Förlängningen innebär att TV4-Gruppen och C More fortsätter att sända Handbollsligan (herr) och SHE – Svensk HandbollsElit (dam) samt flera av Sveriges landskamper.”

– Tillsammans med Svenska Handbollsförbundet och Svensk Elithandboll gör vi en gemensam långsiktig satsning som ska skapa förutsättningar för handboll i världsklass. Satsningen är en viktig byggsten i vårt fokus på svensk sport och svenska ligor, där bland annat högstaligorna i hockey, fotboll, innebandy och speedway ingår sedan tidigare, säger Erik Westberg, Sportchef, C More och TV4-Gruppen.

Pressmeddelande fortsätter:

“Under de närmaste åren kommer TV4 Sport visa minst 65 ligamatcher per år samtidigt som alla matcher från Handbollsligan (Herr) sänds digitalt på C More. Utöver det är avtalat om minst 10 matcher från damernas högsta serie, SHE – Svensk HandbollsElit, men redan i år höjs detta till 25 matcher, som visas i TV4 Sport/TV12 samt digitalt på C More. Dessutom visas SM-finalerna för både damer och herrar i TV4.”

– Genom avtalet säkrar vi en långsiktig utveckling av såväl svensk handboll som SHE och Handbollsligan. Avtalet innebär större möjligheter att tillsammans med C More och TV4-Gruppen stärka varumärket svensk handboll i allmänhet och SHE och Handbollsligan i synnerhet, säger Peter Gentzel, vd för Svensk Elithandboll.

“Sändningarna från Handbollsligan, SHE – Svensk HandbollsElit och landslagsmatcherna ingår i C Mores Sport-paket och i C Mores paketering med Sport, Film och Serier samt i C Mores Handbollspaket som inom kort kan köpas för 99 kronor per månad.”

Återstår nu gör bara att skapa en plattform där alla matcher i SHE sänds på webben (och vissa säljs till CMore/TV4-gruppen). Och som tidigare nämnts i denna blogg. Den dealen är mer eller mindre redan hemma.

 

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close