skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Sverige tänker inte bli imponerade

Besegra Spanien i fotboll är svårt. Men skulle Sverige klara det i måndagskvällens kval till U21-EM tar man ett stabilt grepp om toppen i tabellen.

_ Det är givetvis en extremt svår match, säger förbundskaptenen Håkan Ericson.

_ Spanien är fantastiskt bra och har en tydlig och framgångsrik spelidé för alla sina lag, U21 också. Dessutom har de fått spela med samma lag länge och spelarna kommer nästan uteslutande från La liga-nivå.

Men vist går det att ta poäng – och vinna.

_ Vi har lärt oss rätt väl att inte låta oss imponeras.

_ Kan man rida ut de första 20-25 minuterna är mycket vunnet. Då spricker de ofta upp lite i aggressiviteten och organisationen. Vi skojade lite om att det svåraste är att få tag på bollen. De är jättebra när de har den och starka i jobbet att återerövra den eftersom de har mycket folk nära spelaren. Men kan man slå den första pressen öppnar sig möjligheter. Inte så att de är dåliga då, men de är mer mänskliga.

_ Vi kan också hämta styrka i att vi klarade 1-1 i Spanien. Visserligen fick de en utvisning efter 50 minuter. Men det var långt ifrån bara därför vi klarade oss så pass bra, betonar Håkan Ericsson.

Pa Konate fick en stämpling på foten mot Kroatien och har haft rejält ont. Han kunde dock träna på söndagen och skadan ska inte sätta stopp för MFF-backen.

_ Vi räknar med att han kan spela. Kristoffer Olsson har också haft små problem, men ska vara okej.

Uppladdningen i Malmö har varit närmast perfekt.

_ Vi trivs väldigt bra i Malmö, med träning, boende och allt. Vartannat år har vi också möjligheten i budgeten att åka charter istället för reguljärt till en bortamatch. Den utnyttjade vi till Kroatien och tjänade lite tid och ork i förberedelserna, berättar Håkan Ericson som i 1-1-matchen i Kroatien fick se Pawel Cibicki göra mål i debuten.

_ När vi fick undvara Gustav Engvall blev det ju en startplats direkt för Pawel och han gjorde det bra, inte bara i offensiven. Och vid målet tog han det lugnt och agerade perfekt. Annars är det lätt hänt att ett sådant avslut hamnar fem meter över målet istället.

EM-kvalmatchen spelas på Swedbank stadion och har avspark klockan 18.45.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close