Nyheter

Sena mål inget nytt för Konate

Sena och viktiga mål är inget nytt för U-landslag coachade av Håkan Ericson.

_ Jag vill inte kalla det flyt. Vi jobbar stenhårt i 95 minuter och vet att det kan komma ett mål de sista minuterna och det har hänt så många gånger i kvalet, både till U21 och OS. Det är det som ger oss känslan att vi kan göra det igen. Alla i laget vet det, påpekade MFF-backen Pa Konate efter 1-1 mot Spanien.

Två segrar i de båda avslutade omgångarna och Sverige är i EM.

_ Vi har allt i egna händer. Målet gav oss det läget och det är givetvis bra och tryggt att veta.

Blev matchplanen som ni tänkt?

_ Det tycker jag. Vi vet att Spanien vill ha mycket boll, spela runt fram och tillbaka och satsa på possession. Har vi tålamod och håller det tätt kommer kontringarna.

_ Vi höll dem bra och det var inte många chanser de kom till.

När 1-1 kom på självmålet vid hörnan i den 85 minuten blev spelarna på bänken i Spanien både griniga och förbannade. Utbytte lagkaptenen och 1-0-målskytten Gerard Deulofeu slängde till och med in en fylld vattenflaska på planen i frustrationen.

_ Jag såg det. De behövde verkligen vinna den här matchen. Nu är det vi som har greppet och ett perfekt läge att avgöra, konstaterade Pa Konate.

Han jobbade hårt på kanten hela matchen och led inte alls av stämplingen han fick i den förra matchen mot Kroatien, som tvingade honom att stå över en av veckans träningar.

Ole Törner

Pa Konate har gått hela vägen från bollkalle till A-lagsspelare i Malmö FF. Foto: Bildbyrån
Pa Konate.
Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close