Nyheter

Stor badmintonturnering till Malmö

Swedish Skånska International blir en av Europas största badmintontävlingar. Efter en nedåtgående trend under de senaste åren togs förra året ett beslut om att göra en nysatsning på tävlingen. Skånes badmintonförbund tillsammans med Malmöklubbarna Malmö badmintonklubb och Aura och med stöd från både kommunen och Event In Skåne tog ett nytt grepp om tävlingen och målet var en tioprocentig ökning per år under tre år. I år har deltagarantalet ökat med 50 procent och det kommer ungdomar från 13 länder.

– Väldigt glädjande. 460 deltagare kräver en stor hall och en bredare organisation. Vi slår i taket trots att vi har Sveriges största badmintonhall med 20 banor. Men det kommer att bli jättebra, menar tävlingsledaren Karin Lundqvist i Skånes badmintonförbund.

Det blir tävlingar i åldern U13 till U19 och U17-klassen har också så kallad. BEC-status vilket innebär att tävlingen lyckats bli en del av Badminton Europes ”circuit” vilket är prestigefyllt och viktigt för att locka spelare från andra länder i övriga klasser och de absolut bästa i just den kategorin.

Även i de övriga åldrarna är startfälten väldigt starka. De svenska tjejerna och framtidshoppen Johanna Magnusson och Emma Karlsson är med samt hela det danska dam-U19 landslaget som också är representerat.

 Vi har också ett antal landskamper under torsdag-fredag med flera av Europas bästa ungdomslandslag från Sverige, Danmark, England, Finland, Frankrike och ett internationellt mixat lag från Nederländerna och Tyskland. Därefter börjar huvudtävlingen direkt på fredag lunch. Samtidigt vill jag också passa på att tacka Fritid Malmö och Malmö Stad samt Event in Skåne. Utan deras stöd hade det knappast varit möjligt, avslutar Karin Lundqvist.

Program:

15:e September från 13.00 Landskamper

16:e September från 9.00 Landskamper

från 11.00 kval i U13 och U15-kategorierna

13.45 Invigning (preliminärt)

14.00 startar huvudtävlingen

17:e September från 9.00 Huvudtävlingen fram till och med kvartsfinaler

18:e September från 9.00 Semifinaler och Finaler

Relaterade artiklar

Back to top button
Close