Nyheter

Grimberg slutade i FC Höllviken

Inför de avslutande omgångarna i division 1-fotbollen har Anders Grimberg valt att kliva av sitt uppdrag som tränare i FC Höllviken.

I kampen om nytt kontrakt tar assisterande tränaren Joakim Nilsson Ingves över huvudansvaret och ny assistent blir förre MFF-målvakten Zlatan Azinovic, som för bara några veckor sedan kom in i klubben som målvaktstränare.

_ jag tycker att det är stort det Anders gjort. Det fanns inte en spelare eller ledare som inte ville ha honom kvar eller som tyckte att bottenplaceringen var hans fel. Men han kom till oss och sa att vi kanske ska se ur det går om han tar ett steg tillbaka. Eventuellt kan Joakim och Zlatan hitta något han inte sett. Ibland låser man sig utan att veta om det, säger FC Höllvikens sportchef Jerry Nilsson.

_ Han har alltså varken fått sparken eller blivit övertalad. Det är hans initiativ och att försöka få honom att ändra sig har inte hjälpt.

Det stora problemet är målskyttet. Med nio omgångar kvar ligger FCH nästjumbo och har bara lyckats göra 16 mål på 17 matcher. Det är bara Qviding som gjort lika få.

_ Vi har varit utspelade en enda gång, borta mot Landskrona BoIS. Hade vi gjort tio mål mer hade vi varit på säker mark och chanserna har funnits där hela tiden. I varje match inklusive när vi förlorade mot Örgryte i cupen. Då kom ÖIS-ledarna fram och sa att ni spelade ju ut oss. Vi har sex oavgjorda och nästan alla våra förluster har varit med uddamålet. Det har satt sig i huvudena på spelarna. Vi kan helt enkelt inte göra mål.

_ Det kan vi knappast skylla Anders för och det sade vi till honom också. Men efter den senaste förlusten pratade han med Joakim. Zlatan och spelarna och valde att sluta ifall det kan ge den där förändringen som kan få det att svänga. Det högaktar jag honom för och han har gjort ett härligt jobb i FC Höllviken.

Zlatan Azinovic är numera bara tränare. Han är inte registrerad som spelare i division 1-klubben.

_ Tyvärr sätter skadan stopp. Men det är kul att ge honom den här chansen, säger Jerry Nilsson.

Ole Törner

Anders Grimberg manar på sina trupper. Foto: Christoffer Ekmark
Anders Grimberg har slutat i FC Höllviken. Foto: Christoffer Ekmark

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close