skanesport_desktop-panorama-1

Malmö FF

MFF:s U19 körde över Kalmar

Emin Karaman gjorde hat-trick när MFF vann med 4-1 borta mot Kalmar FF i U19-Allsvenskan.

_ Vi hade verkligen full kontroll på den här matchen. Det bästa är att vi börjar sätta ett eget spel så att motståndaren får svårt att komma åt oss. Kalmar FF hade tre chanser på 90 minuter, säger MFF-tränaren Roland Larsson.

På en av chanserna kvitterade Kalmar FF till 1-1 sedan Isak Redzic gett MFF ledningen. Sedan startade Emin Karamans målshow. Två av hans mål kom före pausen och ett efter

_ Givetvis är det bra att göra hat-trick och Emin gör massor med mål nu. Och han gör det hela tiden på många olika sätt. Dessutom jobbade både han och Isak hårt, inte bara i anfallet utan även bakåt, berömmer Roland Larsson.

Elfsborg och MFF har gått loss i täten av tabellen och är nästan klara för SM-slutspel. Kalmar FF och BK Häcken ligger närmast bakom, fast långt efter. Samtidigt som MFF mötte Kalmar FF spelade för övrigt Häcken och Elfsborg. Den matchen slutade 3-3.

MFF som vilade Dennis Hadzikadunic och Oscar Petersson som precis kommit tillbaka från landslagsspel och saknade skadade Anton Kralj ställde upp så här:

Jakob Tånnander – Felix Olsson Lundgren, Hugo Andersson, Truls Verngren, Onur Körhan – Adrian Edqvist, Victor Kristiansson, Samuel Adrian, Felix Konstandeliasz – Isak Redzic, Emin Karaman.

Edqvist och Redzic var tillbaka efter kortare skadeperioder.

Mot slutet bytte MFF friskt och lät flera U17-spelare vara med.

_ Alla som kom in gjorde det bra och det var viktigt att kunna ge de unga som följt med upp speltid, säger Roland Larsson.

På lördag spelar MFF U19 hemma, klockan 14.00 på Kroksbäcks IP mot Falkenbergs FF.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close