skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Att bli MFF:are och träningsrapport

På kort tid nu har jag och Hasse Strandberg spelat in poddar med Niklas Skoog och Andreas Yngvesson.

Kul givetvis. Det är två stora profiler som bjuder på sig själva och säger vad de tycker.

Niklas Skoog lyssnar ni på här, om ni inte redan gjort det.

Andreas Yngvesson släpps på tisdag nästa vecka.

En reflektion som jag gjort efter att ha lyssnat genom de två podcast-inspelningarna är att det inte alls är nödvändigt att ha spelat från barnsben och länge i MFF för att bli MFF:are. Det visste jag i och för sig redan innan, men det är bra att bli påmind.

Skoog är född i Göteborg, spelade i Hovås och blev skyttekung i Västra Frölunda och har även spelat i Örebro SK. När han kom till MFF hade han fyllt 25 år och stannade i åtta säsonger. Ändå är det ingen tvekan om att MFF blivit laget i hans hjärta. Han bor kvar härnere, jobbar i MFF:s akademiverksamhet och ser sig som MFF:are. Och Malmöborna har tagit honom till sina hjärtan.

För Yngvesson är det ännu mer utpräglat. Han kommer från Alnö, är norrlänning, slog igenom i GIF Sundsvall och har spelat i AIK. Innan han sedan som 27-åring – tror jag, det kan ha varit 28 – kom till MFF hann han dessutom med en ny sejour i GIF Sundsvall. I MFF spelade han i fyra säsonger. Frågar du honom vilket han ser som sitt lag tvekar han dock inte: Malmö FF! Han har också jobbat i akademiverksamheten, men numera arbetar han i Stockholm. Banden till MFF och Malmö klipper han dock inte.

Klart att Niklas fortsätter att följa Hovås och Frölunda och Andreas Alnö. Släkten blev ju kvar. Men de blev MFF:are och profiler för supportrarna.

Det finns många fler exempel. Jag nämner ett, Jiloan Hamad. Han är kanske till och med det allra bästa exemplet.

Jag gillar när spelare fostras i MFF:s ungdomsverksamhet och går hela vägen. Ibland är det dock nyttigt att påminnas om att det finns massvis med stora profiler i klubben med att enormt hjärta för föreningen som kommit hit sent (Hamad) eller ännu senare (Skoog och Yngve). Man behöver inte växa upp som MFF:are, det går utmärkt att bli det.

………………………………………………………………………….

Tittade till träningen på plan 7.

På plan 6 bredvid förvandlar dragkamps-VM gräsplanen till en jordhög.

Sjuan och femman funkar dock fortfarande och på sikt ska ju femman och sexan bli den nya träningsytan med hybridgräs.

Franz Brorsson saknades. Naprapaten Vilner Registre berättade att Franz fick en lättare känning i en muskel mellan låret och ljumsken (fråga mig inte vilken) och vilade. Han satt på läktaren i U21-landskampen mot Spanien, men ska träna på lördag. Därmed ska han vara tillgänglig på måndag mot IFK Göteborg.

Rasmus Bengtsson tränade till synes utan problem. Men det är tidigt och tolkar jag Registre rätt är Brorsson nog närmare spel än Bengtsson.

I anfallet ser det ut att bli Alexander Jeremejeff bredvid Markus Rosenberg. Det var nämligen de två som drillades där uppe i övningarna med Jo Inge Berget på vänsterkanten. Känns inte som om det är läge att träna så nu och sedan ändra.

Högerkanten då? Jag tror att det blir Erdal Rakip och så såg det ut på träningen också. Poängkungen Magnus Wolff Eikrem är ju avstängd. Långt efter det att nästan alla de övriga lämnat träningsplanen stod förresten Anders Christiansen kvar och slog hörnor. Det behövs när Vargen saknas.

Vilka två som ska starta på innermittfältet gick inte att utläsa av träningen. Tror också att det till viss del beror på om någon av Rasmus Bengtsson eller Franz Brorsson saknas i matchtruppen på måndag. I så fall borde det vara läge att köra med AC och Enock Kofi Adu på mitten och ha Oscar Lewicki på bänken beredd att kunna hoppa in både som innermittfältare och mittback.

Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close