HandbollHandbollsbloggen

Bekräftat om damhandboll i TV

Som läsare av denna blogg har ni tidigare delgetts information om damhandbollens utrymme i media säsongen 16/17. Trots att varken Handbollsförbundet eller Sportsground velat bekräfta det kan vi nu en gång för alla slå fast att det är det senare företaget som sköter sändningarna för damhandbollen kommande säsong.

Alla matcher sänds på webben. Till vilket pris är ännu inte bestämt, åtminstone inte utåt.

Under torsdagen fick samtliga SHE-lag ett bekräftelsemail från Sportsground med instruktioner kring en del tekniska detaljer. Bland annat står det:

”Samtliga matcher i SHE kommer sändas på SHE:s playkanal, med undantag för de matcher som produceras för Tv4 Sport. I de fall som er match sänds på Tv4 Sport så kommer vi att ta kontakt med er i förväg och tala om vad som gäller med kameror, teknisk personal mm. Vi har redan varit i kontakt med de flesta klubbar angående test av internet och kontroll av kameraposition och annat som krävs för en bra produktion.”

Martin Larsen är produktionsansvarig för sändningarna.

– Jag trodde att det skulle tas upp på upptaktsträffen, men så blev det inte. Förmodligen för att det inte är bestämt hur betallösningarna ska se och vad det ska kosta. Jag skulle tro att allt sådant blir klart och görs offentligt inom några få dagar, säger Larsen.

Mer om hur avtalet (förmodligen) ser ut kan ni läsa om här.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close