Nyheter

Tufft för IFK Ystad

Vår genomgång av de skånska lagen i Handbollsligan fortsätter.

IFK Ystad står inför en svår utmaning – där det viktigaste av allt är att inte komma sist.

-Topp 13. Det är vår målsättning, säger tränare Kenneth Andersson utan att vara seciellt stressad över situationen.

Alla lag som går från Allsvenskan till Handbollsligan (fd Elitserien) kan räkna med att det främst handlar om överlevnad. Inte minst om man som IFK Ystad är en förening som gått, och går, igenom ett ekonomiskt stålbad.

Allsvenskans bästa mittnia, och kanske spelare över huvud taget, förra säsongen var Henrik Knudsen, kommer knappast att vara med i premiären. Ett svårare tapp får man leta efter – och han är inte den ende som är skadad och osäkert startande i premiären. Christoffer Nilsson (vänstersex) har slitit av ett ledband och är borta knappt två månader. Även Christoffer Svensson och Herman Bossen är det frågetecken kring.

IFK Ystad har INTE råd med skador på nyckelspelare. Då blir det respass direkt.

– Vi vet om att vi är lillebror i stan och vet vår roll i näringskedjan. Det är möjligt att vi kan utmana Ystads IF i någon enstaka match eller så, men inte mer, säger Kenneth Andersson som varitmed på den långa resan med klubben. Från fallfärdigt och konkursmässigt där han var både tränare, materialare och vattenbärare – till comebackande coach i högsta ligan. Tidigare har vi ju sett honom i IFK Kristianstad – som han också tog upp i från Allsvenskan till högsta ligan.

– Det kommer blir tufft resultatmässigt ånga gånger och det gäller att vinna rätt matcher och försöka bli bättre och bättre under säsongens gång.

– Vi har fått ihop det hyfsat och varumärket IFK Ystad har blivit starkare. Kan vi hitta mixen där vi håller oss kvar samtidigt som vi hittar spelare som kan gå vidare i karriären så är det bra, säger Andersson.

Som när det var upptaktsträff tidigare i veckan fick se sitt lag tippas på just plats 13 – återkval till Elitserien. Blott Aranäs spås vara sämre, men det kan å andra sidan vara tillräckligt för att hålla sig kvar…

In:

Erik Gannby, högersexa från HIF Karlskrona.
Herman Bosson, högeria från IFK Kristianstad.
Johan Nilsson, vänsternia från IFK Kristianstad.
Henrik Dahlberg, vänsternia från HK Country.
Sebastian Glemhorn, målvakt från HK Country.
Philip Åkesson, målvakt från VästeråsIrsta.
Daniel Wolf, mittsexa från VästeråsIrsta.

Out:
Emil Karlsson (lagt av)
Josip Cavar (Lugi)
Torbjörn Jacobsson (lagt av)
Felix Andersson. (tränare i Ystadpågarna)

Relaterade artiklar

Back to top button
Close