Nyheter

Dösjöbro IF kvar i trean

Dösjöbro IF tippades av många ”division tre-experter” åka ut direkt.
Men med tre omgångar kvar, mot ”enkla” lag dessutom, är kontraktet redan säkrat. Efter 2-1 hemma mot flagg är det nu teoretiskt helt kirrat, även om de mest ängsliga i klubben inte hade tagit ut någonting för givet.
I division tre södra, som för övrigt springs hem av Österen FF före IK Wormo, har Dösjöbro nio poäng ner till Flagg på kvalplats. Tre omgångar återstår. Klart det löser sig…
– Vi har en mycket bättre position nu än vad vi hade väntat oss innan föreningen, konstaterar coach Harrysson.

De rödklädda matadorerna inledde starkt. Fredrik ”Löken” Lövgren gjorde 1-0 efter sex minuter, på friläge, och laget hade bud på mer. Men i 37:e minuten kämpade Flagg in kvitteringen genom Jesper Löfgren. Lite orättvist måhända, men fotbollen brukar sällan ta hänsyn till sådana aspekter.

Avgörandet skickades in av Niklas Ganneby fem minuter in i andra halvlek. Den gamle handbollsspelaren som i ung ålder drog korsbanden i parti och minut i H43 och till slut fick lägga ner den satsningen – som vissa trodde skulle kunna bära hela vägen till landslaget. Nu är han en nyckelspelare i Dösjöbro. 2-1 stod sig matchen ut och därmed är det ”Mission accomplished” för tränare Per harrysson som kom till föreningen inför 2016.
– Vi har nog överraskat många lag och spelat ett bättre och vassare kontringsspel än vad folk trodde att vi skulle klara av. När vi fått våra lägen så har vi tagit vara på dem – mot lag som trodde att de skulle vinna enkelt mot oss.
– De flesta var nog dåligt pålästa. Men vi har ökat träningsdosen och är ett mycket bättre lag nu än i fjor. Nu har vi dessutom god form och det är glädjande att vi orkar hela hösten – då många nykomlingar annars dalar igenom.

Ni spelar lite annorlunda med ett 3-5-2-system?
– Det har lett till att vi släppt in en hel del mål, men å andra sidan så kontraslår vi vasst och producerar mycket mål. Det syns i tabellen också…

Hur ser du på fortsättningen för din egen del i klubben – nu när division tre-kontraktet i praktiken är hemma?
– Mitt avtal med klubben går ut nu.
Men du måste ha funderat på nästa år?
– Nä, det har jag inte gjort.
– Jag bor nära byn och trivs bra här, men det finns absolut andra klubbar i närheten…

Nästa mål?
– Vi ska försöka slå Hanaskog (tabelljumbon) i nästa omgång så får vi se hur långt vi har upp till Lödde efter det. Man vill ju gärna vara bäst i kommunen, säger Harrysson.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close