Nyheter

Mattias Persson till Pantern

Skadeläget och förlusten mot Troja i genrepet tvingade IK Pantern att agera. Nu har Kirsebergsklubben lånat in Mattias Persson från Malmö Redhawks och värvat Lars Bryggman från Asplöven.

Om det blir ytterligare någon ny spelare i truppen innan det på onsdag är dags för premiär i Hockeyallsvenskan mot Vita Hästen är ännu inte klart

_ Jag ska utvärdera skadeläget på måndag. Eventuellt kan det leda till att det händer något mer, säger Panterns sportchef Joakim Tillgren.

Thom Flodqvist, Mads Larsen, Robin Dahse, Patrik Blomberg och Ludwig Karlsson riskerar alla att missa seriestarten.

31-årige Mattias Persson har Pantern som moderklubb och har i åtskilliga säsonger visat att han kan göra många poäng i Allsvenskan. Han börjar träna med laget på måndag och har som målsättning att ta klivet tillbaka till Malmö Redhawks.

23-årige Lars Bryggman är IKP-spelare säsongen ut. Joakim Tillgren beskriver honom som en stor och rejäl spelare med en god arbetsmoral. Förra säsongen startade han i Leksand, men spelade sedan 33 matcher för Haparandalaget Asplöven. På dem blev det fem mål och tolv assist.

IK Pantern satsar hårt på att höja publiksnittet till över 1 000 och kör en drive inför premiären. Hela helgen står supporterklubben Black Panter utanför flera av de stora matvaruaffärerna i Malmö och delar ut kuponger med erbjudandet gå två personer och betala för en.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close