Nyheter

Nedslag: Senapskatastrof i Lund

Teknologkårens IF-Ramlösa Södra 1-3

 


Det bjöds på toppderby i division fem västra på Smörlyckans IP, men speciellt spännande blev det inte. Det mest spännande var mötet med den cyklist i innerstaden en kvart före avspark som cyklade rakt in i Skånesports nylackade Peugeot. Pokemonjakt…
Vad som får vuxna män att jaga pokemon och kasta sig blint ut i trafiken med livet som insats har hittills varit okänt. Tills nu.

Den enkla förklaringen är: “Man är dum i huvudet”. Det var bara med sällsynt god vilja som jag tryckte på bromsen istället för på gasen. Den här gången..

Väl på plats stod det 0-2. Fråga mig inte hur det gick till. Jag var fortfarande mest förbannad på den där cyklisten. Det första som ordnades var inhandling av mat. För i ärlighetens namn var det just detta element som lockat oss till den miserabelt skyltade idrottsanläggningen. “Den grillade korven är alltid anpassad efter veckans erbjudande på Willys” löd meddelandet på Twitter och som en del av den nedre medelklass som undertecknad tillhör så kändes Willysreferensen mer lockande än avskräckande.image

För 30 spänn fick jag både entré, tjockkorv från Lithells och budgetcola (Premier). Mer om det på annan plats.
I skuggan satt salongsberusade medstudenter, brylösa flickvänner och Leffeöls-drickande förståsigpåare med för stora glasögon och 800-kronorsfrisyrer. Själv satte jag mig i solen när denna mittendag i september levererade bättre än hela det samlade augustimöget. Några minuter före paus bökade sig gästerna fram via två motlägg så Tom Eskilsson kunde raka in 0-3. Det resultatet speglade inte den matchbild jag sett framför mig, men som vanligt i Lund kör verkligheten och diverse kvantfysiska teorier över mitt bräckliga förstånd.

Den andra halvleken bjöd på sådant där härligt köttande som mer påminner om ett division åtta-derby o Bogota där spelarna (och domarna) är beväpnade ute på plan. Folk fläkte sig in i närkamperna oavsett hur snett man var på det. Teknisterna, förlåt (vi är ju inte Sydis), t e k n o l o g e r n a, jagade och jagade och fick till slut utdelning. Med kvarten kvar fick laget frispark några meter till vänster utanför straffområdet. Samuel Börjesson ställde sig vid bollen, tog fyra bestämda steg bakåt och särade manligt på benen. Sedan tofflade Ronaldosson in frisparken intill ena stolpen.
– På det är han rätt go, sa målvakten Erik Gillsbro och knöt näven i en naiv förhoppning om att det skulle bli bättre än så.

Därmed säkrade mer eller mindre vattenbärarna från nordväst seriesegern. Teknologerna kan ändå fortsätta sin marsch uppåt i seriesystemet (från sjuan till femman på tre år) via kval senare i höst. Att laget håller jämna mått med hussegängen i division fyra råder det inga tvivel om.

Betygen:

6 = Bosse Larsson-klass
5 = Världsklass
4 = Mycket bra
3 = Vi är nöjda
2 = Njaaa…
1 = Ålahueklass
0 = 031-klass

Korven: 2
Visst. Det går att skylla på Willys i sin inskränkta jakt på vinstoptimering, men att fingra på senapskvaliteten är bara för lågt. Felix senap? Kunde ni inte bara ställt fram en ättiksburk och en låda kattskit och låtit oss blanda ut smörjan själva? Dessutom fyndades Johhnys sötstarka senap på Willys i Eslöv så sent som igår. Tjockkorven dög ändå bra i de små trista bröden. 4-för-tio-läsken från Premier duger väl om man inte bryr sig så noga, annars brukar sånt inte ens duga som blannevann på släkträffarna i Värmlandsskogarna.

Parkeringen: 1
8 kronor i timmen för en ojämn grusplats? Lunds kommun – kamma er. Och sätt upp en skylt med “Smörlyckans IP” någonstans – era snåla banditer.

Domaren: 4
Visst. Folk skrek och hojtade och var arga mestadelen av andra halvlek, men det var nog mest vinnarskallar i kombination med övertändning och dålig känsla som skapade irritation på plan. Johan Andersson svarade till och med ölgrabbarna i publiken när de frågade hur mycket tid som återstod. Klass! Dessutom höll han ett bra snack med linjekollegorna Mattias Edvardsson och Petter Sellström i pausen.

Dräkterna: 3
För en gångs skull försökte inte en samling teknologer överarbeta saker och ting. Helblått ställ = läckert. Ramlösas svartvita-ställ stank verkligen reservställsmisär från mitten av 80-talet.

Underlaget: 3
Hård, skumpig och ojämn på samma gång – precis som man förväntar sig. Det fanns en trist konstgräsplan runt hörnet och cred till teknologerna som dissar den.

Avbytarbåsen: 0
Vad är detta för gräsliga plåtskjul som mest påminner om polsk landsbygd, tortyr och död? Riv!

/Christoffer Ekmark

 

OBS:

Mer bilder finns på våra Twitter- och Instagramkonton.

image

Relaterade artiklar

Back to top button
Close