Malmö FF

MFF U17 slog HIF

MFF vann toppmatchen mot HIF i U17-Allsvenskan med 5-2.

I nästan 80 minuter hade MFF ett stabilt grepp om matchen och dominerade. Men då, vid ställningen 4-0, drog laget på sig en mycket onödig straff och målchansutvisning.

Teddy Bermudez gjorde mål på straffen och strax efter satte Andreas Svensson dit 2-4. Med sju minuter plus tillägg kvar och med en man kort blev det lite stirrigt i MFF.

_ Överlägset i 80 minuter och ändå en period där vi blev lite oroliga och stressade. En nyttig påminnelse om att det aldrig går att slappna av. Istället för att avvakta vid straffläget blev en inhoppare lite för ivrig. Det går att förstå, men visst var det onödigt. Nu blev det ju inte så farligt ändå, summerade MFF-tränaren Andreas Georgson.

MFF fick ett par kontringslägen och på ett av dem satte Trajce Lamnjov dit 5-2. Då dog matchen som egentligen redan hade dött en gång.

 

1-0 gjorde Laorent Shabani och 2-0 Kevin Harletun. I den andra halvleken ökade Filston Mawana till 3-0 på straff och matchens lirare Pavle Vagic gjorde 4-0.

Vagic gjorde en riktigt stark insats och Filston Mawana satte hela tiden HIF-försvaret under hård press.

Malmö FF spelade ett extremt bolltryggt spel där laget hela tiden trots den rätt dåliga planen försökte spela sig ur alla situationer. På 90 minuter slogs inte en enda långboll utan adress.

Med fem omgångar kvar är kampen om de två SM-slutspelsplatserna stenhård. Trots förlusten behöll HIF Akademi förstaplatsen på 49 poäng. MFF och Elfsborg har båda 47 poäng (med nio måls bättre målskillnad för MFF) och tre poäng bakom skuggar Halmstads BK, som bara fick oavgjort 4-4 mot Örebro SK.

I nästa omgång möter MFF just Örebro SK.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close