Malmö FF

En speciell match för Jeremejeff

MFF-IFK Göteborg är inte vilken match som helst för Alexander Jeremejeff.

Vidar Örn Kjartansson är såld. Nu är det Jeremejeff som tillsammans med de övriga i laget ska se till att målen som behövs för att hänga med i guldstriden fortsätter att komma. Och den förre BK Häcken- och ÖIS-spelaren ska göra det mot IFK Göteborg.

_ Jag är uppvuxen i Örgryte och började spela där när jag var elva, säger Alexander Jeremejeff.

_ ÖIS och Blåvitt är de historiskt största rivalerna, det är ju inte så länge sedan de spelade inför 43 000 på Nya Ullevi, och jag gillar fortfarande ÖIS fantastiskt mycket. Eftersom GAIS och ÖIS mötts på samma nivå en bit under Allsvenskan ett tag nu har det också blivit stort, men det är IFK Göteborg som är den stora rivalen för Örgryte.

Trots 39 matcher i Allsvenskan för BK Häcken har Alexander Jeremejeff bara mött IFK Göteborg en gång. Då gjorde han mål.

_ Men vi förlorade matchen så det betyder inte så mycket.

Nu vill han både vinna och näta och hyllar anfallskollegan Markus Rosenberg.

_ Mackan är en väldigt smart spelare och jag tycker att vi redan har hittat en bra kemi. Överhuvudtaget finns det många smarta spelare i MFF och det är lätt att anpassa sig.

Vad tror du att det blir för typ av match mot IFK Göteborg?

_ Jag tror det blir mycket kamp, en tuff match.

Hur trivs du i Malmö?

_ Jag gillar Malmö, det är nära till allt med mycket natur och parker och det är en lugn stad. Jag tror heller inte att det regnat mer än två gånger sedan jag flyttade hit. Jag har hört att det ska blåsa mycket, men det har jag inte märkt.

Det kommer.

_ Har förstått det. Får passa på att njuta nu, säger Alexander Jeremejeff och ser fram emot att för första gången spela inför en storpublik som håller på laget han själv spelar i. Så var det ju inte precis i BK Häcken.

_ Det blir första gången jag har så många med mig och det ska bli fantastiskt roligt.

_ Men som fotbollsspelare ska man inte vara beroende av sådant utan kunna tagga till i alla matcher, ha ett inre driv och vilja vinna.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close