Nyheter

Matchrapporten: Så djävla enkla 3 poäng

Matchrapport:
Malmö FF- IFK Göteborg 3-1 (1-0)

Klacken hade bestämt sig.
Spelarna hade bestämt sig.
ALLA hade bestämt sig.

Malmö FF visade hur moset skulle kokas och tryckte ner IFK Göteborg ordentligt i skorna.
3-1 var frukten av en kraftsamling från en hel stad.

Efter 14 minuter var Anton Tinnerholm fortfarande on fire. Bröt uppspel, satte igång anfall och låg bakom mer än vanligt. Och det var på hans kant som 1-0 skulle komma från. Bollen hittade, via Adus magiska lyftning, ut till Alex Jermejeff som direkt hittade sin nya lekkompis Markus Rosenberg.
Johnny Ostbåge sprattlade som en nyfångad sill, men lyckades inte hindra Supermackan från att trockla in 1-0. IFK:s vänsterback Jamiesson syntes senast på fyrans spårvagn mot Saltholmen och redan där och då hade änglaglorian trillat ner på gästerna.
– Offside, skriker en folksamling från verkligheten. Äsch då. Nu går vi vidare med livet.

I samband med målet slog sig MFF till ro. Göteburgarna fick möjligheten till ett extrainsatt kvartssamtal när matchen kortvarigt bröts på grund av bengalbränning och Hubba Bubba-coachen i ostruken dressmanskjorta lyckades väcka liv i sina sillfiskare.
Wiland tvingades till två modiga räddningar och fick dessutom se ett skott vina precis utanför stolpen.

1-0 höll sig halvleken ut (puuuh) och när den andra blåstes igång hade Franz klivit av, Papapapapa Konate kommit in och Safari klivit in i mittförsvaret.
Båda lagen eldade på med öppna spjäll, galna 50-meterslöpningar till vilket pris som helst, klackar, chippar och fläkningar av guds heliga moder (Påven är ju ändå i stan).
IFK Göteborg nötte sig ändå in i matchen och efter 66 minuter kom kvitteringen, en lyckostuds via Arnason och stolpe in. Hela bortasektionen drog fram sina bingolotter, hytte med duttpennorna och skrek Bingo! Trist, men ändå inte orättvist om vi ska ägna oss en gnutta överskattad objektivitet.

1-1 – och nu var MFF tvingade att producera.
Vilket man också gjorde.
21 273 personer fick se en grym forcering.

Men först när Berget slutat att missa topplägen i parti och minut för att istället passa bollen vidare började det lossna.
Jeremejeff höll undan, vände bort och placerade in 2-1 på högklassigt vis. Johhny Halvmåne var chanslös.
Och vad ska man säga om Supermackans 3-1-mål?
Världsklass? Defnitivt.
Bosse Larsson-klass? Ja, alltså, det är fantamaj nära. Bosse är helig. Men det är fantamaj nära.

Sista fem minuterna spelade MFF kvadraten med IFK och eldade dessutom på inkassogänget så att de skulle få en riktigt sur helhetsupplevelse med sig till färden hem på E6:an.

/Christoffer Ekmark

Betygen:
6 = Bosse Larsson-klass
5 = Kenny Jönsson-klass
4 = Mycket bra
3 = Vi är nöjda
2 = Njaaa…
1 = Ålahueklass
0 = 031-klass

Allan Kuhn: 2
Reste sig upp ordentligt för att hetsa på först efter 8.14.
Men Yotun in när Rakip byttes ut med kvarten kvar? What!? När Sana hade kastarmen i toppslag?
Plus för att han sprang in på plan och hämtade bollar för att öka tempot.

Målvakten: 4
Wilands första test kom efter 29 minuter, då han vaket var ute och rensade. Minuten senare var han ute och bröt igen, med dödsförakt dessutom och i 46:e räddade han ett friläge. Först halvleken var rakt av fenomenal. Inledde bra i andra, men chanslös på 1-1-målet.

Backlinjen: 3,5
Arnason var chefur i 90 minutur. Nära att nicka inur 2-0 efter 37 minutur dessutomur.
Tinnerholm gjorde en av sina bästa första halvlekar och avslutade den med att nicka (!) undan Hubba Bubba-tränarens hand när han försökte vinka till sig ett inkast. Rushen i 73:e fram till Bergets friläge borde ha avgjort matchen, men icke…
Brorsson suddade ut sina motståndare med fysiken, men förlorade en och annan löpduell. Franz är Franz. Loj och självsäker. Det får en att tänka på Cornelis-låten om Onkel Frans. “Titta där går morbror Frans, spana in på stajlen hans. Ingen har hans nonchalans – ingen chans.” Tvingades tyvärr utgå efter första 45.
Safari var ohyggligt stabil och fick en besk varning när Salomonsson filmade i Hysén-klass. Klev in som mittback i andra halvlek och avslutade med att ta ett andra gult i 89:e. Kika på min twitterprofil @chrisekmark för att läsa vad jag tycker om sådant. King!
Papapapapa Konate var hurtig och klok på samma gång – som alltid.
Mittfältet: 3,5
Ja, Berget och Rakip inledde positivt och AC fräste på som ett skenande fullblod. Men ingen kunde mäta sig med Adu´s kyla, finurlighet och bolltrygghet. Passningen fram till 1-0 var så genial att Einstein reste sig ur graven och spontanapplåderade.
Bergets frilägsesmiss med kvarten kvar drar ner helhetsbetyget.

Anfallet: 5
Il Capitano Rosnberg tryckte in 1-0 efter en kvart och var ytterst nära att rulla in tvåan 20 minuter senare efter att ha fångat in en IFK-indianare. Fick säsongens blott andra gula kort – nu börjar han att vaugna. Het även i andra, borstade av krysset med ett distansskott i 70.e. 3-1-målet var en frälsning av bibliska mått. Nedtagningen, vändningen, avslutet. Ay caraaaamba!

Lätt bäst i serien.
Jeremejeff hade verkligen sugit in luft. Stor, stark, tung och riktigt smart – för att komma från Hisingen. Sög in bollen och fick många frisparkar med sig. Imponerande!

Inhopparna: 3
Pa Konate hoppade in direkt i paus. Ohyggligt stabil som alltid. Gjorde vad han skulle.
Yotun ersatte Rakip med kvarten kvar. Gjorde vad han skulle.
Lewicki ersatte en krampande Rosernberg direkt efter hans 3-1 mål. Gjorde vad han skulle.

Domaren: 3
Monsieur Johannesson hade sina 50/50-situationer som man kan ha synpunkter, men höll ett bra grepp om matchen och dessutom tydlig i kommunikationen.
Tappade fullständigt sista fem minuterna, men lyckligtvis var det inget avgörande.

IFK:s bortaställ: 0
Lila?
Lila!?
Med ett rötet inkassobolag över bröstet.
De är verkligen goa i hövvet på riktigt. Ha d gott i mittenland.

IFK-tränarens bordsskick: 0
Sponsrad av Hubba Bubba alltså? Smackningarna hördes upp på övre sektion.

Jeremejeff från start: 5
Nära att snubbla in 1-0 efter bara 3 minuter. Assist till 1-0 efter 14 minuter. Ytterst nära 2-0 efter 49. Och 2-1-målet. Undanhållningen, vändningen – placeringen. Mumma.

Tifot: 5
Magnifikt.
Strålande.
Stilrent.

Oddset från svenska spel: 1
“Oddset på 1-0 hos svenska spel står i bla bla bla”.
Flabben! Ingen bryr sig. Flabben!

Relaterade artiklar

Back to top button
Close