Nyheter

Mindre press på YIF

Det har hänt mycket i Ystads IF de senaste dagarna. Så sent som igår kom kantspringaren Philip Nilsson med beskedet att han lägger ner handbollskarriären. En spelare som var något utav en publikfavorit och som jag fått för mig har betytt en hel del för gruppen i omklädningsrummet.

Dessutom har Linus Nilsson, 35, gjort en högst oväntad comeback på grund av skada på Herman Hugosson. Första träningsmatchen gjordes med blott två träningar i kroppen.

Den enda goda nyheten de senaste veckorna är egentligen att någon, officiellt en anonym person, har donerat ett lass pengar som boostar verksamheten och tryggar framtiden. Nu ska nämligen en ungdomsledare anställas för att förbättra en redan anmärkningsvärd stark U-verksamhet.

Det är skillnad från förra säsongen. Då SVT körde ut Kim Andersson och Lukas Nilsson till beachen och beskrev hur den dynamiska duon skulle lägga grunden till en säsong där man rentav kunde nå ända fram till guldet. I år kan YIF glida mer i kölvattnet utan en massa hausse. Inte minst för att Lukas Nilsson lämnat för Kiel.

–  Kim Andersson kommer att ta mer ansvar i år, sa tränare Sebastian Seifert på upptaktsträffen och förklarade vidare att det ansvar som Lukas ”Legolas” Nilsson haft nu ska fördelas på fler spelare.

Så måste det naturligtvis bli och om laget ska kunna bli bättre än femma, som den samlade tränarkåren tror i sina tips. Och ska man lägga något värde i försäsongen, som jag sällan vill göra, så ser Anton Hallbäck ut att kunna få en mer framträdande roll i laget. 15 mål mot Gummersbach skvallrade åtminstone om det när YIF imponerade så smått i en tysk turnering. Även Kim Andersson såg ut att ha hittat tillbaka till formen då. Och Erik Forsell Schefvert – kan han bli trygg i sin nya miljö så tror jag att det kan bli RIKTIGT bra.

På målvaktssidan har det inte hänt någonting. Anders Persson är kvar och är i sina bästa stunder brutalt bra. Skillnaden mot förra säsongen, inbillar jag mig, är att Andreas Björkman Myhr är en vassare andrekeeper. 21-åringen kommer säkert att få mer speltid nu och det skapar säkert en trygghet i hela laget när man inte är beroende av en målvakt på samma sätt.

På något sätt är förväntningarna aningen lägre på YIF i år.

Det tror jag är en större fördel för laget än många tror.

I premiären under tisdagskvällen ställs laget mot ett Lugi som inte spelat ihop sig och sannolikt också saknar ett par småskadade spelare. I ett sådant sammanhang tror jag faktiskt att det vita hjärtat kan komma att bulta till en sådan grad att man vinner lätt. Vilja och inställning har ju trots allt en speciellt stor betydelse i handboll. Detsamma gäller mot glufsglufs när IFK besöks på fredag.

In:

Jesper Gustavsson, vänsternia från Aranäs.
Carl Löfström. Swedish line player. 1-year contact. , mittsexa från HK Aranäs.
Eric Forsell-Schefvert, mittnia från Sävehof.

Linus Nilsson, försvarare som gjorde otippad comeback.

Ut:
Lukas Nilsson (THW Kiel)
Julius Martinsson (HIF Karlskrona)
Martin Bager (slutat)

Philip Nilsson (slutat)

 

/Christoffer Ekmark

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close