Nyheter

Dansk dynamit i DM

Matchrapport:
LB07-Dösjöbro IF 4-2 (3-0)
DM-final, Limhamns IP

2010.
2012.
2013.
2015.
2016.
LB07 har blivit något utav DM-specialister och hemma på Limhamns IP hade laget inga större problem med att besegra Dösjöbro IF med 4-2. Ett blivande allsvenskt lag mot ett gäng som ligger på nedflyttningsplats i division ett. Det kunde egentligen bara gå på ett sätt, även om LB07 spelade med ett reservbetonat sällskap.
Spelmässigt höll Dösjöbro dock spelet uppe riktigt bra i första halvlek. De stora skillnaden lagen emellan stavades Cecilia Pedersen. En ny danska som med blott tre träningar i benen med sitt nya gäng ser ut att bli en värdefull pjäs för klubben i fortsättningen. Det allsvenska kontraktet är trots allt inte säkrat (i teorin) ännu, vilket tränare Sven Sjunnesson var noga med att påpeka.

På en kvart i första halvlek gjorde Cecilia ett äkta hattrick. 1-0-målet var en riktigt grann pärla; sträckt vrist från 20 meter och rätt upp i nättaket.
2-0-målet fick hon peta in sedan Dösjöbroförsvaret och dess målvakt Ida Adolfsson kommit helt snett på det och 3-0 var en enkel bredsida på ett högerinlägg från Johanna Ejdelind.
Den senare pricksköt 4-0 efter en timmes spel, och sista tredjedelen av denna tillställning blev inte speciellt dramatiskt. Faktum är att Dösjöbro faktiskt vann halvleken genom ett självmål från LB07 och ett mäktigt distansskott från Stina Stadig i slutsekunderna.

Så.
Vem är då denna danska som nyss kritat på för LB07?
– Jag är 20 år, bor i Köpenhamn och har tidigare spelat med Bröndby och det danska U19-landslaget. Efter ett år i College i USA vill jag nu satsa för fullt på fotbollen och det är i Allsvenskan jag vill spela, säger Cecilia – en robust och renodlad striker.
Varför inte i Danmark?
– Den ligan håller inte samma kvalitet. Jag tror på bäst utvecklingsmöjligheter i Sverige. Tidigare har jag provtränat med FC Rosengård, men LB07 är en klubb som jag förhoppningsvis kan få mer speltid i.

Tränare Sven Sjunnesson ryckte mest på axlarna åt DM-titeln.
– Ska jag vara helt ärlig så betyder den inte speciellt mycket – mer än att att vi får ett tävlingsmoment med laget och de spelare som inte riktigt är med i startelvan i A-laget.
Hur ser du på erat danska nyförvärv då?
– Cecilia är jätteintressant. En ung och hungrig spelare med bra målsinne. Vi har henne hösten ut, sedan får vi se om det blir någon fortsättning. Det kan hända att hon får speltid med A-laget redan i helgen.

20-åriga Pedersen har ett annat mål som hon satsar för fullt på.
– Jag vill in i det danska landslaget. Det är min långsiktiga målsättning.
/Christoffer Ekmark

Betygen:
6 = Bosse Larsson-klass
5 = Världsklass
4 = Mycket bra
3 = Vi är nöjda
2 = Njaaa…
1 = Ålahueklass
0 = 031-klass

Underhållningen: 3
LB07 var bättre med boll, men Dösjöbro kämpade ursinnigt och sådant uppskattas alltid.

Underlaget: 1
Plast är aldrig okej. Aldrig.

Val av spelplats: 2
Det blir ju lite torftigt när ett elitlag ska spela på hemmaplan mot ett “ängagäng”. Vore det inte roligare om det infördes praxis med att laget från den lägre divisionen per automatik fick hemmaplansfördel.

Korven: 5
Robert Lenir (när jag frågade hur det stavades meddelade han som Lenin fast med r på slutet) erbjöd hamburgare, flera olika sorters korv och fem sorters Johnnys senap. Det blev trollekorv med Johnnys ölsenap. Mjau.

Parkeringen: 4
Det var krig på p-platsen tio minuter innan avspark, men jag lyckades fantamaj knipa den sista rutan. Gratis o nära.

Läktaren: 4
Den gamla träläktaren andas så mycket historia och tradition att man blir tårögd. Då gör det inte så mycket att man blir stel i röva efter 20 minuter.

Myggen: 0
Vad fyller de för funktion i naturens kretslopp? Egentligen?

/Christoffer Ekmark

 

FOTNOT: Fler bilder finns på vårat instagramkonto, Facebook och på Twitter.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close