skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

BoIS-akademi inför esport på schemat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Landskrona BoIS Akademi inleder samarbete med esportslaget Ninjas in Pyjamas och Area Academy för att erbjuda esport som specialidrott för skolans elever i årskurs 4-9.

BoIS Akademi blir därmed landets första grundskola som har esport på schemat.

Skolmotiverade och esports-passionerade elever kan från och med nu ansöka till de begränsade antal platserna som finns vid skolan och kursen startar denna termin.

– Vi tog kontakt med en av världens främsta esportare Emil ”HeatoN” Christensen för att diskutera om han och hans lag ”Ninja in Pyjamas” var intresserade av ett samarbete. Vi hade då fått upp ögonen för esport och insett att detta är en sport som ställer krav på god fysik, regelbundet idrottande och god samarbetsförmåga. Vi fann direkt en grund för samarbete, säger skolans vd Pernilla Anderberg och konstaterar att uppmärksamheten runt esport som fysiskt utmanande kommer att bli tydlig när vi får se Emil som atlet i Sveriges Televisions program Mästarnas Mästare.

Pernilla Anderberg.
Pernilla Anderberg.

– Vi utvecklar just nu esport som valbar kurs och som inriktning vid gymnasieskolor runt om i landet och blev glada när BoIS Akademi som grundskola med idrottsprofil visade intresse för samarbete. Det visar att det är en modern idrottsakademi som kommit långt i sin syn på esport som en sport säger Emil ”HeatoN” Christensen.

Emil.
Emil.

-Vi kommer givetvis att ta hänsyn till att det är yngre elever vi utbildar och därför välja spel och moment som passar denna målgrupp, säger Emil.

– Vi lyfter spelandet till att utbilda eleverna i idrott/hälsa, värdegrundsfrågor och strategiskt tänkande, kring samarbete, gemenskap, ledarskap och etik/moral parallellt med mycket idrott. Det handlar definitivt inte om att sitta och bara spela på skoltid, dessutom finns det flertal studier som visar att elever som spelar onlinespel har bättre betyg i skolan. säger Tommy ”Potti” Ingemarsson, partner till Emil och VD i Area Academy som utvecklar utbildningskonceptet.

– Det kommer garanterat att bli succé, avslutar Tommy.

BoIS Akademi och Area Academy/Ninjas in Pyjamas har genom gemensam syn på idrott och dess goda inverkan på skolarbetet snabbt hittat en grund för samarbete och startar därför inriktningen redan innevarande termin och den erbjuds för ett begränsat antal elever i skolans olika årskurser.

Kursplanen innefattar esport, idrott, kost/hälsa samt värdegrundsarbete med fokus på samarbete. I samarbete med BoIS Akademi utformas och kvalitetssäkras kursplanen ur pedagogiskt perspektiv.

– Vi har insett att esport, liksom andra sporter, bidrar till laganda och gemenskap, strategiskt tänk, motivation och inte minst att det ställer krav på en god fysik och regelbundet idrottande. Forskning visar gång på gång att fysisk aktivitet bidrar till ökad inlärningsförmåga, och kan vi få elever att röra på sig och dessutom hitta motivation genom esport är vi övertygade om att vi kan fånga många elever som får bättre förutsättningar att utvecklas långt i vår idrottsakademi säger Pernilla Anderberg avslutningsvis.

Christoffer Ekmark

BOIS Akademi är en grundskola för årskurs 4-9 i Landskrona grundad 2007. Eleverna utövar specialidrott på skoltid 2-4 dagar i veckan och kan välja inriktningarna fotboll, hockey, ridning, innebandy, dans och esport.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close