Nyheter

Matchrapport: Succépremiär för Redhawks

Matchrapport:
Malmö Redhawks-Frölunda Indians 3-2

Det tog en dryg minut – sedan hade Åkarps stolthet Cristopher Nihlstorp räddat sitt första friläge. Efter ytterligare klydd i uppspelsfasen fick Nihlstorp jobba ytterligare för att hålla rent och det som blev en triumfartad premiär kunde ha slutat illa, men ganska snart fick rödhökarna luft under vingarna.

Perioden vanns på poäng, men det var först två minuter in i andra perioden som ledningsmålet skulle komma.
Konstantin Komarek snärtade in en retur från när håll och nu tände publiken till på allvar. Det var trots allt en guldkandidat i andra båset.
Åtta minuter senare, precis när matchen nått halvvägs, small det igen. Kim Rosdahl bufflade till sig pucken vid sargen bakom mål som en sann vänsterytter och sparkade den framför mål. Där höll sig Fredrik Händemark framme och skyfflade in 2-0.
Game.
Set.
Men inte match. Ännu.

Christoffer Forsberg missade öppet mål minuten senare och när Frederik Storm lurade upp den omdömessvage indianen Rosseli Olsen på 95:ans buss mot Fiskebäck fick Malmö ett nytt powerplay och var där nära att döda matchen. Rosseli Olsen förresten… Det mest produktiva han gjort mot Malmölag den här säsongen är FORTFARANDE planstormningen på fyllan på Ullevi i den avbrutna Allsvenska matchen mot MFF i våras. Det säger för övrigt en del om Frölundas värdegrunder att pajasen finns kvar i klubben och är en “förebild”.

Redhawks var i andra perioden fullständigt dominanta. Offerviljan i forecheckingen var total, försvarsspelet var skoningslöst och uppspelen både finurliga och varierande.
3-0 kom därför helt logiskt med 2.39 kvar av andra akten. Händemark körde upp pucken från egen zon, rundade två Frölundakoner och smashade upp gummit i krysset. Vackert som grovsnus.

Tredje perioden blev precis som man kunde förvänta sig.

Malmö krigade för livet i egen zon, jagade inte ihjäl sig i offensiv zon och vi påmindes vid upprepade tillfällen vad alla luktar i Göteborg (inte hallon). Det höll i en knapp kvart.

Med knappt sex minuter kvar började det hända grejer. I spel fem-mot-tre reducerade Frölunda och 32 sekunder senare, också det i powerplay kom nästa reducering. 3-2 och drygt fem minuter kvar. Plötsligt, från ingenstans, var det fight igen.

Nichlas Hardt forcrade in både sig själv och Frölundakeepern och pucken i mål kort senare, men fick inte med sig mer än en tekning utanför zon och ett par knytnävsslag i nacken.

Sent omsider hade Frölunda växlat upp och slutminuterna blev ett magknipsframkallande ångesttåg istället för en njutbar solnedgångsseglats mot tre poäng.

Men det fixade sig, trots allt. Och Malmö Redhawks fick precis den start på säsogen som man kunde önska sig.

Betygen:
6 = Bosse Larsson-klass
5 = Världsklass
4 = Mycket bra
3 = Vi är nöjda
2 = Njaaa…
1 = Ålahueklass
0 = 031-klass

Prickskyttet: 5
När André Benoit inte ägnade sig åt att sänka fiskrens så rensade han puckar i skallen på linjemännen. Onödigt macho kanske.

Tapperhetsmedaljen: 5
Håkan Karlsson prisades för att ha varit materialare i 20 år. 20 år av stinkande pungskydd, blod och resor till inre Norrland. Ge snubben sin rolex med en gång.

Redhawkshymnen: 2
Stämningsfullt, men mer crocket och hockey. Kan bli mäktig om den sätter sig inför en slutspelsmatch. Eller inte. Publiken sket fullständigt i det, de var fullt upptagna med att sprid “Hata Göteborg-budskapet”. Den som skrev texten skulle vi vilja ta ett snack med i en mörk gränd på Möllan.

Glidtacklingen: 5
Jodå, det finns sådana också. Nihlstorp skrinnade ut och fläkte sig som en vänsterback på en regntung gräsmatta och kunde på magen med målvaktsstöten som en torped bryta en Frölundafriläge. Första periodens största behållning och någonstans satt Pekka Lindmark med en tagg i mungipan, drog ett extra tungt halsbloss och knöt näven.

Hemmaklacken: 0
Mindre än Frölundas bortafölje. Men kvalitet slår kvantitet och skulle laget fortsätta att prestera så kan det nog bli bättre tryck på aktuell kortsida. Men för en den osannolike gud i himmelens skull: kom på egna ramsor. “Var är änglarna från Götet?” Really? REALLY!? Paradoxalt nog blir det 031-klass på det.

Hånflinet: 4
Fredrik Storm fick sig en riktig Bröderna Hanson-tackling efter tre minuter från Jonathan Sigolet. Men det var den senare som åkte med krökt rygg till omklädningsrummet för att byta – medans Storm ryckte på axlarna, log och körde vidare – som när en lastbil fått en myggsvärm i grillen.

Utmaningen: 2
I den andra periodpausen fick en “Christian” med ölmage och kortbrallor duellera med Bosse Svanberg, den gamle slitvargen som nu mest producerar fotbollstalanger i aveln, i att skjuta puckar i öppet mål. Stackars Krille blev slaktad och fick inte ens det tröstpris (300 spänn på Dressman till nya byxor) som han förtjänade och behövde.

Dumstruten: 1
Frölundasupportrarna som innan match, likt semesterpackade fiskmåsar, skränade “Göteboooorg”. Lika pantat som om Panternfans skulle skandera “Malmöööö”. Men så är det ju i 031-hockeystaden. det är inte många från Frölunda som tar åttans spårvagn och går på hockey i Scandinavium. De går inte ens upp till Ruddalen för att titta på fotboll, det är sedan gammalt. Klubben borde heta IFK Örgrytegais och de en dag startar fotbollslag kommer de garanterat att spela på konstgräs sponsrat av ett inkassobolag.

Pressbuffén: 4
Likt SM-finalen i handboll serverades mos, köttbullar, lingon och sås. Samt pressgurka – den enda grönsak journalister stoppar i sig. Sorry.

Publiksiffran: 1

Antalet sålda biljetter var 8170, men det skiter vi väl i. Hur många var inne och kollade? Va? Va!? Va!???

/Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close