FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Svårare än det ser ut

Det här är en lurig match för MFF.

I tabellen skiljer det tio placeringar och 23 poäng ner till Djurgårdens IF.

Ett rejält glapp som jag inte tror motsvarar det aktuella styrkeförhållandet.

MFF är fortfarande bättre och MFF ska vinna en sådan här match som serieledare i jakten på SM-guldet. Men en enkel uppgift? Glöm det.

Djurgården har gjort det riktigt bra under sommarfönstret. Troligen bäst av alla klubbarna i Allsvenskan. Truppen är vassare nu. Och det har börjat visa sig också. Djurgården har tagit tio av de senaste 15 poängen som stått på spel. Det är ett facit för att lag som snart kommer att ha skapat ett avstånd till bottenstriden.

Tränarbytet gav också exakt den effekt man ville ha. Sedan Mark Dempsey tog över har laget tre segrar, en oavgjord och en förlust i Allsvenskan plus en lätt seger i Svenska cupen.

Räcker inte den varningen kan jag berätta att när jag intervjuade Magnus Wolff Eikrem efter dagens träning hade han enbart gott att säga om Dempsey, som han haft både i Molde och Cardiff. Kort sammanfattat kan man säga att MFF:s poängkung tycker att Dempsey är en mycket duktig tränare, en bra taktiker och att man än så länge inte gör så mycket annorlunda än under Pelle Olsson, men att det man gör gör man bättre.

Djurgårdens IF är alltså ett svårt hinder på vägen mot guldet.

Men med fullt fokus och normal kvalitet ska det gå vägen för MFF ändå.

Räknar man bort skrivbordssegern mot IFK Göteborg har MFF hittills lyckats göra mål i samtliga årets allsvenska matcher. Djurgården har inte hållit nollan sedan man mötte HIF i maj, det är tio raka med insläppta mål och det blev ett i baken – 1-5 – i cupen mot Smedby också. Att sätta Dempsey i båset och Andreas Isaksson i målet har ännu inte lyckats stoppa den sviten.

MFF gjorde en kanoninsats mot IFK Göteborg, i en av de hittills bästa matcherna i årets allsvenska trots att poängkungen Magnus Wolff Eikrem och Rasmus Bengtsson saknades. Nu är båda tillbaka. Behrang Safari har inlett lysande efter återkomsten till MFF och är avstängd efter utvisningen mot IFK Göteborg. Men som vanligt är det bara att slänga in Pa Konate och så löser han det.

Tror dessutom att MFF faktiskt kommer att få ut ännu mer av Magnus Wolff Eikrem nu när anfallsspelet blir mer varierat med Alexander Jeremejeff istället för Vidar Örn Kjartansson.

Matchen blir för övrigt MFF:s sjätte på konstgräs i årets Allsvenska. De fem tidigare har gett fem segrar. Och nu är Tele2:s parkettgolv utbytt mot en mer normal plastmatta.

…………………………………………………………………………………………………

Missade ni min genomgång av läget efter dragkampsmassakern på plan 6 från igår? Då kan ni läsa den här.

……………………………………………………………………………………………….

Samtidigt som jag skrev den här bloggen tittade jag med ett halvt öga och ibland två på Cardiff-Leeds där Pontus Jansson spelade från start i Leeds.

Det gjorde han bra.

Han var stabil, Leeds vann med 2-0 och Pontus tvingade fram straffen som gav 1-0.

Jag har kollat rätt mycket vad de lokala tidningarna/sajterna i England skriver om Pontus Jansson och även sett en hel del åsikter på sociala medier. Pontus får mycket beröm och många ser honom som en viktig person när Leeds United ska försöka lyfta sig från det träsk det forna storlaget trampat runt i.

När han spelat 20 matcher i Leeds är det spikat att klubben måste köpa loss honom för 40 miljoner från Torino. Det kommer han snart att ha gjort. Han är ordinarie. Då får MFF fem procent i solidaritetsersättning, det vill säga två miljoner kronor.

Ett problem återstår dock. Leeds har fortfarande en lååång bit kvar till toppen både poäng och spelmässigt. 2-0 var flyt. Bottenlaget Cardiff dominerade stora delar av matchen.

Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button
Close