Malmö FF

Kuhn är inte orolig

 

 

 

 

 

 

 

 

Med bara tre mittbackar i truppen är marginalerna små.

Särskilt som en av dem, Franz Brorsson, inte följde med upp till Stockholm på grund av skada och backuplösningen Behrang Safari är avstängd.

Men tränaren Allan Kuhn var inte orolig när han satte sig på planet.

_ Rasmus Bengtsson är redo. Vi har tränat torsdag, fredag och lördag och då har han varit med, i duellspel, passningar och allt som kan bli aktuellt är han testad.

_ Det är lite som inför GIF Sundsvallsmatchen. Då var det Kari Arnason som varit borta ett tag, men han löste det fint. För mittbackar har rutinen större betydelse än för vissa andra positioner i laget och Kari och Rasmus är erfarna.

Franz Brorsson har dessutom kommit långt i sin rehab.

_ Han har fortfarande bekymmer med baksidan, men de är små och han är snart tillbaka.

Djurgårdens IF borta blir den första i en sekvens med tre matcher på sju dagar. På torsdag är det hemmamatch mot Elfsborg och på söndag hemmaderby mot Helsingborgs IF.

_ Jag gillar egentligen inte att prata om matcher som kommer efter den aktuella, men okej. De två första räknar jag inte med ska vara några problem. De kan istället uppstå i den tredje matchen på den sjunde dagen. Till dess är det bara att köra på.

_ Men det är likadant för alla de övriga lagen. HIF spelar väl söndag, onsdag, söndag. Det är ingen skillnad. Samma gäller för avstängningar efter gula kort. Nu har alla lagen i serien ett läge där den risken finns för många spelare.

I MFF är det sju spelare – Rasmus Bengtsson, Franz Brorsson, Anders Christiansen, Anton Tinnerholm, Enock Kofi Adu, Jo Inge Berget och Markus Rosenberg – som löper den risken.

_ Truppen har visserligen blivit lite mindre. Men jag var själv med och tog det beslutet. Vi har fortfarande många bra spelare att välja bland och jag är inte orolig, poängterar Allan Kuhn.

Ole Törner

Allan Kuhn vill ha rätt fokus mot GIF Sundsvall. Foto: Bildbyrån
Allan Kuhn. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close