Nyheter

Matchrapport: Allvarligt, Kari?

Matchrapport:

Djurgårdens IF-Malmö FF 3-1 (2-1)

 

Malmö FF fortsätter att förlora sina matcher mot bottenlag.

Haveriet mot Djurgården grundlades genom grova misstag av mittbackarna – samtidigt som varken nyckelspelare eller tränare hade förmågan att vända på en matchbild.

1-0 efter sex minuter kom egentligen inte överraskande sedan MFF kommit ut passiva och ängsliga. Magnus Eriksson drog på med en frispark från 25 meter och via ett MFF-ben (tror det var Rosenberg) ändrade bollen helt riktning. MohikanMange (det var roligt för fyra-fem år sedan, klipp dig nu) skrapade samtidigt fram en miljard på några trisslotter och firade som att allt var en genialisk uttänkt plan.
Täcka skott som målvakten garanterat ser är, som Fedel säger, att stoppa fingrarna i grytan helt i onödan. Skottet hade i bästa fall sänt en bollkalle, knappast mer.

Regel 1 A för mittbackar lyder:
“Klydda inte till det”.

Hur Kari Arnason missat det är obegripligt, för hans agerande vid 0-2-målet var katastrofalt.
“Lite slarvigt” kommenterade Olof Lundh i TV och levererade årets största och mest obegripliga understatement. Att slå en stenhård pass på en medspelare, i knähöjd, så den studsar till en fri motståndare är precis sådant som orsakar hjärtstopp hos omgivningen. Och det var bara ett av många F14-misstag. Allvarligt, Kari? Hur kan all beslutsamhet, självklarhet och ledarskap försvinna så plötsligt?
Några minuter höll en förlorad löpduell mot KlumpedunsRanegie på att kosta matchen. Dessutom var han nära att kosta en straff i 37:e efter duell mot M Eriksson. Att Kuhn inte bytte ut honom i halvlek, mot Lewicki, Olof Persson eller en påse grillchips är fortfarande obegripligt.

Sex minuter in i andra halvlek var det dubbelstraffläge för MFF. Först hölls Jeremejeff i och sedan försökte Yotun ta sig förbi en försvarare han nyss tunnlat. I båda fallen föll Malmöspelarna för enkelt, även om Jeremejeff om något skulle haft frispark. I den stunden kändes det som väldigt många spelare på planen som inte stod upp och gjorde jobbet. Å andra sidan, hade det varit Pandzic (som dömde HIF) så hade det garanterat varit straff vid något av tillfällena. Kanske rentav när Eikrem blev nedtacklad någon minut senare.

Istället kom 3-1 till Djurgården men knappa timmen spelad. MFF hade allt under kontroll, men då valde mittback två att klydda till det. Nonchalant som en portvinsberusad italiensk glasögonmodell tappade han boll vid mittlinjen och tre sekunder senare kunde Olunga med en snygg yttersida placera in dödsstöten.

Mittbackskris innan match, snackades det om.
Det var inget jämfört med den fullständiga division 14-kolaps som infann sig under matchen.

Resterande tid av matchen blev en enda lång plåga av att se ett medelmåttit Allsvenskt lag kontrollera att underpresterande topplag.

Next up: ett formtoppat Elfsborg…

BETYGEN:

6 = Bosse Larsson-klass
5 = Världsklass
4 = Mycket bra
3 = Vi är nöjda
2 = Njaaa…
1 = Ålahueklass
0 = 031-klass
Yotun som ytter från start: 3
Ytterst när volleyskottkvittering efter halvtimmen spelad. Otroligt spelsugen och hans löpstyrka i matcher har man nästan glömt bort. Nära fixa straff i andra.

Rasmus Bengtsson: 1
Uppspelen, frisyren, nonchalansen. Glömde vi något?

Kari Arnason:
Spelade för dåligt för att betygsättas.

Underlaget: 0
Djurgården förknippas med ett naturskönt område med vacker natur.
Spelar på stelt plast. Identitetslöst så det förslår.
Värdelöst, hopplöst skitplast dessutom.

Anfallet: 2
Jeremejeff nära att nick in 2-2 innan paus och det hade gett en helt annan matchbild. I övrigt var varken han eller Mackan knappt delaktiga.

Tränaren: 1
Att gå ner på trebackslinje och ta in Tobias Sana med 20 minuter kvar är en sak. Men att då ta ut Pa Konate, och inte någon av mittbackskatastroferna, får en ju att bli orolig för Allans visuella synförmåga. Och att göra ett dubbelbyte i 84:e minuten… Vilken effekt skulle det ge på en redan sned matchbild? Det kom minst 20 minuter för sent.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close