Nyheter

Klubbchef lämnar FC Rosengård

Mitt i två toppstrider gör FC Rosengård två förändringar i ledningen.

In: Amir Poursamad som ny försäljningschef.

Ut: klubbchef Klas Tjebbes.

 

För att ytterligare förbättra sin organisation gör FC Rosengård ett par strategiska och taktiska förändringar under hösten. Den första är att man tillsätter en ny försäljnings- och ekonomiansvarig, Amir Poursamad.

Amir driver till vardags säljbolaget Norbridge och har ett brett kontaktnät i Malmös näringsliv. Han har också en lång erfarenhet i klubben, det senaste året som sportchef för herrlaget. Amir börjar omgående med sina arbetsuppgifter att stärka försäljning och ekonomi.

Samtidigt meddelar klubbchef Klas Tjebbes att han kommer att lämna sitt uppdrag. Detta gör att FC Rosengård nu går in i en aktiv rekryteringsfas för att hitta ny klubbchef. Klas kommer att stanna kvar i klubben under en övergångsperiod, som det ser ut nu året ut, i syfte att säkerställa att målen för 2016 infrias, både de sportsliga och ekonomiska. FC Rosengård kommer att fortsätta att med full kraft arbeta för att försvara damernas SM-guld, för att vinna herrarnas division 2 södra Götaland och för att fortsätta bygga ungdomsfotbollen i Malmö.

– Jag är oerhört glad att få hälsa Amir Poursamad välkommen i en ny roll hos oss, säger ordförande Håkan Wifvesson.

– Med Amir stärker vi vårt fokus på försäljning och ekonomi, vilket är nödvändigt för vår fortsatta utveckling. Vi får fler sponsorer och även större sponsorer. Detta leder till att vi behöver vara mer fokuserade inom försäljningen så att vi inte tar nuvarande relationer för givet. Med dessa förändringar vässar vi ytterligare vår organisation och står starka inför framtiden och kommande säsonger. Jag vill också passa på att tacka Klas Tjebbes för att starkt ha bidragit till FC Rosengårds stora framgångar de senaste åren; både sportsliga, sociala och starkt värderingsstyrda såsom jämställdhet och mångfald för ett bättre samhälle.

– Vi skiljs som bästa vänner, påpekar Klas Tjebbes. Jag älskar den här klubben och kommer alltid att göra det. Och jag är säker på att FC Rosengård fortsätter vara en positiv kraft i Malmö, för ungdomar och företag, samt för damfotbollen i Sverige och i Europa

– Rollen som sportchef har verkligen gett mersmak! Jag har varit i klubben länge och vill verkligen vara med att ta vår verksamhet till nästa nivå, säger Amir. Det kommer bli en inspirerande utmaning att lyfta vår försäljning och samtidigt utveckla befintliga relationer med våra nuvarande sponsorer och samarbetspartners.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close