Nyheter

HIF tog chansen

Snacka om ett blytungt mål.

På tilläggstid i ödesmatchen mot GIF Sundsvall och vid ställningen 1-1 klev Anton Wede fram och slog en frispark rakt i mål.

2-1, tre poäng och nu är avståndet upp till GIF Sundsvall ovanför kvalstrecket bara två poäng. Och för Sundsvall var det den sjunde raka förlusten. Den trenden kan inte vara kul att ha med sig när höstmörkret väller in och allt ska avgöras.

HIF hade för övrigt flytet med sig i ytterligare ett sent mål. I den 88:e minuten nickade Pär “Pärlan” Eriksson in slutresultatet 1-0 för Östersunds FK mot Gefle IF. Därmed borde faran för direktnedflyttning vara över för HIF.

Wedes mål var inte bara sent och viktigt, det var snyggt också. Eller åtminstone annorlunda.

Ett inläggsläge nära mittplan blev det en hög boll som seglade in i krysset bakom GIF Sundsvalls målvakt. I CMore-sändningen erkände sedan Anton Wede att det var menat som ett inlägg, men att det blev ett avslut.

GIF Sundsvall tog ledningen med 1-0 på ett glest besatt Olympia – bara 5 873 var på plats i ödesmatchen – genom Lars Christian Krogh Gerson. Det kom i den 54 minuten och var också en frispark direkt i mål.

HIF kvitterade till 1-1 genom Monday Samuel på nick knappa tio minuter senare.

Jordan Larsson var petad från start. Linus Hallenius och Jesper Lange spelade i anfallet.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close