skanesport_desktop-panorama-1

HandbollNyheter

Petad i landslaget – strålande i H65

Petad i landslaget utan förklaring.
Då svarade Marie Wall med att leverera drömhandboll i SHE-premiären där H65 Höör besegrade BK Heid med 34-21.
– Jag har inte fått något uttalande om varför jag inte är med och fokuserar nu het på H65 Höör, säger Wall.

Det blev en härlig publikfest i Höörs Sporthall där H65 Höör besegrade BK Heid med 34-21 (15-11). 600 åskådare räknades in och kortsidan blev som utlovat ”en röd vägg”.

Första timeoutkortet kastade Heid in efter en dryg kvart. Då stod det 9-5 på resultattavlan och nerverna hade släppt för H65-spelarna. Inledningen av matchen vaf annars stel oc krampaktig. Fullt på läktarna, rejält tryck på folket dessutom och när tempot skruvades upp hängde inte BK Heid med i svängarna.
H65 fortsatte att trampa på gasen och gick upp till 14-7 och Jannike Wiberg spelade drömhandboll.
Marie Wall, som kanske lite oväntat fått ge upp sin landslagsplats till förmån till Sävehofs Olivia Mellegård, verkade mer tänd än någonsin. Efter att ha inlett på bänken, bakom U-landslagsspelaren Emma Rask som startade snyggt med tre snabba mål, kom hon in efter några minuter och visade klass. Fem snabba mål på tio minuter, flera på kontring, och att H65:s vänsterkant är någonting extra var det inget snack om.
15-11 i paus kunde ha vart större siffror.

Den andra halvleken inleddes med att Cassandra Tollbring kontrade in 16-11 och det var ett typiskt mål inte bara för H65 utan för hela matchen. Efter 13 minuter stod det 22-12 på resultattavlan. Jannike Wiberg med en nytt utkastkonstverk till Emma Rask som avgjorde distinkt.
Reste av matchen blev en transportsträcka och segermarginalen synnerligen säker.
En som var extra taggad inför uppgiften var Marie Wall. I Henrik Signells första landslagssamling efter OS var hon, lite oväntat, inte med. Istället har Sävehoftränare Henrik Signell tagit ut klubbens egna vänstersexa Olivia Mellegård.

Emma Rask sju mål.
Marie Wall nio mål.
Båda spelar på samma position – vänstersex. Och den ICA-handlare som skulle dela ut pris till lagets bästa spelare hade inte hjärta att välja ut någon av dem båda – så det blev två korgar med sidfläsk, choklad och livsstilsmagasin…
Ni har en unik situation, med två så bra vänstersexor?
– Det är en bra position, det har vi vetat hela tiden. Tyvärr så om någon av dem är dålig så är båda dåliga, flinar tränare Ola Månsson.

Men det märktes att det fanns lite premiärnerver, Emma Rask?
– Man har längtat väldigt mycket, men jag var skitnervös och helt slut redan efter sju minuter. Jag har nästan aldrig fått starta en match, det var nytt för mig, säger Rask.

Efter Rasks snygga inledning kom så Marie Wall in på banan och hade lekstuga på sin kant.
– Det var jättekul att spela. Det märktes att klubben satsat på den här seriepremiären. Idag var vi fysiskt starkare än dem och orkade kontra i hela matchen. Det avgjorde.
Var det en värdemätare för H65:s kapacitet denna säsong?
– Nja, en premiär är en premiär. Då kan det gå lite hur som helst, sa Wall.

Speciellt för din del med beskedet om en tappad landslagsplats så var det en speciell situation. Hur har du reagerat på det?
– Det är jättetråkigt. Jag har inte fått något uttalande om varför jag inte är med. Men jag försöker att fokusera på rätt saker. Som att göra så bra jag kan i H65.
Har du tappat EM-hoppet?
– Det har jag inte gjort, men det är inget jag tänker så maniskt på.

Ola Månsson. Var du nöjd med premiären?
– Det var roligt, och det är det viktigaste i handboll. Vi gjorde det vi skulle.
Ni hade ett helt nytt mittlås med Sofia Hvenfelt och Emma Lindqvist. Hur fungerade det tycker du?
– De var lite slarviga i mitten av halvlekarna, det retar mig lite grand. Annars var de bra, men det ska bli bättre.

Christoffer Ekmark

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2