Nyheter

Prica prickade rätt i DM-final

Via 2-0 på Lunds BK tog Landskrona BoIS sin första ”riktiga” titel sedan 1972, då man vann svenska cupen.

I DM-finalen var man det klart bästa laget.

Båda målen producerades i den första halvleken. Först kunde en friställd Admir Aganovic pricka in 0-1 och strax innan pausvilan satte sommarens prestigevärvning Rade Prica, via ett distinkt distansskott 0-2.

I andra halvlek kontrollerade ett reservbetonat BoIS mest händelserna och såg till att mästerskapstiteln tillskrevs svartvitrandigt.

– Vi hade väl kontroll hela matchen men var ändå inte riktigt nöjda med de första 30 minuterna. De överbelastade centralt på mittfältet och vi räknade inte riktigt in motståndarna men efter första halvtimmen kom vi mer rätt in i det och sedan var det inte farligt egentligen, menade assisterande tränaren Billy Magnusson efter matchen – i en intervju på klubbens egen hemsida.

För Landskrona BoIS var det första ”titeln” sedan cupguldet 1972, även om det såklart borde räknas större att gå upp i Allsvenskan och vinna sina serier 1993 och 1997.

Nu har laget en slutspurt i Superettan att fokusera fullt ut på. Laget ligger tre, fem poäng efter Norrby på kvalplats till Superettan och sju poäng bakom Öster på direktplats. I helgen spelar man borta på Malmö Stadion mot Prespa Birlik, som gått från succénykomling till krisgäng.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close