Nyheter

YIF brottade ner lillebror

IFK Ystad svarade för säsongens bästa insats.
Det räckte ändå inte mot storebror YIF.

IFK:s keeper Sebastian Glemhorn inledde snyggt med två klockrena räddningar samtidigt som hemmaförsvaret var taggade som en dopad rosenträdgård. På fem minuter drog Oscar Hanson på sig en varning och en tvåminutare och Johan Nilsson hade exakt samma facit.
Signalen var tydlig.
Här skulle det fantamaj smällas på.

I Ystads IF var det Kim Andersson som inledde målskyttet och satte tonen. Pang! Boom! Nu ser han ut att närma sig formen på riktigt, även om han ser lika loj ut som en niondeklassare på mattelektionen klockan 08.15.

IFK Ystad spelade säsongens bästa handboll för egen del och hade 6-8-ledning i ryggen efter en kvart.
De vitklädda på läktaren skruvade obekvämt på sig, Seifert svor som en pirat i en fri bar och matroserna hade redan slut på ramsor.

Men YIF har tyngden och farten som IFK saknar. Det vägde gott och väl upp för den enorma vilja lillebror visade prov på. När Linus Andersson forsade fram på en omställning och stack in 11-9 började stämningen bli mer trivsam.
IFK-energin höll i sig i knappt 25 minuter, sedan kunde storebror springa undan till pausledning med 14-12.

Efter 4-0 direkt på fyra minuter i andra halvlek, inklusive en straffmiss från IFK, kändes det mer eller mindre avgjort. 17-12 till YIF. Godnattski.
Kenneth Andersson lämnade heller in det gröna kort han gått omkring och fingrat på en bra stund. Det skulle han naturligtvis ha gjort direkt när laget inte var i balans.

IFK stoppade läckaget och med tio minuter kvar tvingades Seifert ta timeout med 21-17 i ryggen. Laget gick på fyrans växel. I ett maddafakkin derby! Och det höll på att straffa sig..
När IFK fick in 23-21, och fick en utvisning med sig hade de verkligen vittring på riktigt.
Men när Anders Mersson fick sitt standardpsykbryt med två minuter kvar, efter att ha räddat ett kantläge vid ställningen 25-22, var matchen definitivt körd.

All heder till IFK som bjöd upp till kamp. 2523 personer fick se sitt första derby på åtta år och fick hyfsad valuta för entrépengarna.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close