Malmö FF

Alla kom med i MFF

På den sista träningen inför derbyt mot HIF hade MFF en bekant princip i laguttagningen.

Alla ska med!

Inklusive avstängde Enock Kofi Adu fanns det nämligen bara 19 spelare på passet på Swedbank stadion. De övriga 18 är i truppen.

Så ser det ut med skade- och avstängningsläget.

Att flytta upp någon av juniorerna Dennis Hadzikadunic eller Hugo Andersson för att täcka upp för de enda tillgängliga mittbackarna Franz Brorsson och Rasmus Bengtsson var inte aktuellt.

_ Det hade inte varit snällt mot junioren vi tagit ut, säger MFF-tränaren Allan Kuhn.

_ Mattias Andersson som lämnade för Juventus hade varit en annan sak. Han var med på ett annat sätt och spelade bland annat mot Wolfsburg. Vi väntar oss dessutom ett mycket fysiskt spel. Henrik Larsson har i jakten på kontrakt använt en “no risk”-fotboll och det syntes mot GIF Sundsvall att han har ett lag som jobbar för varandra. När de fick 1-1 fick de en gnista som gjorde att de vann.

Att Magnus Wolff Eikrem är skadad och Enock Kofi Adu avstängd gör inte MFF-tränaren orolig för mittfältet. Det finns alternativ och trots det täta matchandet har belastningen inte varit så hård.

_ Det var bara avstängde Adu som spelade 90 minuter både mot Djurgården och Elfsborg. Anders Christiansen var ju avstängd senast, Oscar Lewicki gjorde bara ett kort inhopp mot Djurgården, Erdal Rakip har två inhopp, Jo Inge Berget var inte med mot Djurgården och Yoshimar Yotún, som är mittfältare nu och är den som spelat mest, har 90 minuter plus 45.

Däremot har Markus Rosenberg och Alexander Jeremejeff i anfallet spelat två gånger 90 minuter på kort tid.

_ Det klarar dom och jag vill ge dem chansen att spela ihop sig, det stämde bra direkt. Teddy Bergqvist finns också tillgänglig, men jag vill inte ge honom det ansvaret redan nu, säger Allan Kuhn.

Och påpekar två saker:

1.) Publikens kraft.

_ Jag tror inte att det är många lag som kan dominera som vi gjorde med tio man mot slutet som vi gjorde mot Elfsborg. Men jag tror inte ens att någon i laget kände att de bara var tio och vi vet att vi gör mål i matcherna.

2.) Tankens betydelse.

_ Ett derby är stort. Men det är viktigt att hålla huvudena kalla också. Givetvis ska man ge allt, men göra det samtidigt som man tänker.

Ole Törner

160821 Malmš FFs assisterande trŠnare Jens Fjellstršm och trŠnare Allan Kuhn under en fotbollstrŠning med Malmš FF den 21 augusti 2016 i Malmš. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRN / Cop 178
Allan Kuhn (till höger) hoppas på publikens kraft i derbyt. Foto: Bldbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close